dilluns, 2 de juny del 2014

Els partits catalans fan pinya contra l'obligació de tancar canals de TV3

Dilluns  02.06.2014  18:30
Autor/s: ACN

Els partits catalans fan pinya contra l'obligació de tancar canals de TV3

CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP impulsaran accions polítiques conjuntes per evitar l'eliminació d'un dels múltiplex que Catalunya té adjudicats

VilawebEls grups parlamentaris de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP impulsaran accions polítiques conjuntes al Parlament i al Congrés dels Diputats per evitar la supressió d'un dels múltiplex de TV3. Així ho han acordat les cinc formacions després de reunir-se aquest dilluns amb el Govern per parlar sobre la decisió del govern espanyol de reordenar l'espai radioelèctric, segons un comunicat conjunt. Els grups ho rebutgen perquè comportaria "el tancament de canals de TVC, debilitar l'oferta en català i de retruc pèrdua de reciprocitat" amb el País Valencià i les Illes. Estan convençuts que és 'una decisió política disfressada d'arguments tècnics'. A la reunió també hi han assistit diputats del PP i Ciutadans.
Els cinc grups mostren 'convençuts que aquesta és una decisió política per part del govern de l'Estat disfressada d'arguments tècnics' i, per tant, reclamen 'voluntat política per trobar una solució tècnica'. De fet, els parlamentaris d'aquestes formacions asseguren que 'l'espai radioelèctric actual permet la convivència entre els dos múltiplex públics i els nous serveis 4G" i precisament per aquest motiu donen suport al Govern perquè defensi "per totes les vies legals possibles el futur de la televisió en català'.
El secretari de Comunicació del govern, Josep Martí, va convocar aquesta reunió després de trobar-se a Madrid amb el secretari d'Estat de Telecomunicacions i per a la Societat de la Informació, Víctor Calvo-Sotelo, amb qui va constatar que l'executiu espanyol barrava el pas a qualsevol alternativa i acompliria el nou repartiment.
Si el ministeri acaba executant el nou repartiment de freqüències, l'1 de gener del 2015 Catalunya perdrà el tercer múltiplex i TVC haurà de tancar canals o renunciar a l'alta definició.

La televisió en català, als peus dels cavalls

La decisió del govern espanyol també eliminaria la possibilitat que Catalunya rebés les emissions de les altres televisions dels Països Catalans. Segons Martí, 'posaria el futur de la televisió en català als peus dels cavalls', perquè dificultaria el trànsit a l'alta definició. Actualment a Catalunya l'oferta en català és el 22% del total.

Plantar cara

Malgrat això, Martí va assegurar que la Generalitat no eliminaria cap canal i el ministeri espanyol no trobaria cap facilitat a l'hora d'executar el tancament anunciat. 'Farem tant com calgui per plantar-hi cara --va dir--, perquè l'oferta televisiva en català no pot decréixer, ha de créixer i aprofitar les possibilitats de rebre senyals de tots els territoris de parla catalana.'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada