dilluns, 2 de juny del 2014

'Financial Times': "La instransigència espanyola amb Catalunya provocarà una crisi constitucional"

L'HEREU DE FRANCO
02/06/2014
Consulta

'Financial Times': "La instransigència espanyola amb Catalunya provocarà una crisi constitucional"

 Sense títol
La portada del 'Financial Times'

El diari econòmic anglosaxó adverteix del que pot succeir si es prohibeix la consulta, i emplaça Felip a buscar solucions

Lluís Bou
El Singular Digital
El 'Financial Times' ha advertit avui que la intransigència del govern espanyol amb Catalunya provocarà una crisi constitucional a la tardor, quan l'Estat pensa prohibir la consulta del 9 de novembre. El rotatiu econòmic anglosaxó, en una anàlisi de David Gardner, vincula a això l'abdicació del rei Joan Carles i la posició de sortida que té el futur monarca, Felip VI.

"El príncep Felip ha assumit més obligacions recentment, especialment representar la monarquia a Catalunya, on els sentiments separatistes i la intransigència del govern central sembla probable que provocaran una crisi constitucional aquesta tardor", assenyala el rotatiu.

Segons el 'Financial Times', trobar una sortida a aquesta situació és un dels grans reptes que tindrà sobre la taula el nou rei. Al seu entendre, hauria d'anar cap a un nou model, i remarca que és un "moment històric" per a la família reial espanyola. Gardner considera que l'abdicació marca el final de la transició d'Espanya a la democràcia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada