dilluns, 2 de juny del 2014

La foto que va iniciar la caiguda del Rei

02/06/2014
Abdicació

La foto que va iniciar la caiguda del Rei

El rei Joan Carles en la cacera d'elefants a Botswana
El rei Joan Carles en la cacera d'elefants a Botswana

La cacera d’elefants a Botswana, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, el cas Nóos i Iñaki Urdangarín van deixar molt tocada la imatge de Joan Carles

Nerea Rodríguez
El Singular Digital
La decisió del rei Joan Carles I d’abdicar en favor del seu fill, l’encara Príncep Felip, ha sorprès a tothom. El declivi, però, va començar quan l’abril del 2012 es va saber que el monarca espanyol havia participat en una cacera d’elefants a Botswana, en la qual es va fracturar el maluc dret.

Joan Carles va ser operat a l’hospital USP de San José de Madrid i a la sortida va demanar disculpes per aquest viatge: “Ho sento molt, m’he equivocat i no tornarà a passar”. Era la primera vegada a la història d’Espanya que un monarca es disculpava.

A més, es va saber que el Rei havia anat acompanyat a aquest viatge per una amiga, Corinna zu Sayn-Wittgenstein, que fins i tot va donar declaracions al diari ‘El Mundo’ i també a la revista ‘Hola’.

Aquest fet va deixar la imatge del Rei greument tocada, però també hi ha contribuït especialment la implicació i imputació del marit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarín, en el cas Nóos l’any 2011. A Urdangarín i al seu exsoci, Diego Torres, se’ls imputen els delictes de malversació, frau, prevaricació, falsedat i evasió d’impostos.

Posteriorment, a més, el jutge Castro va imputar també la filla del monarca espanyol Cristina de Borbón. Ho va fer per primer cop l’abril de 2013, per presumpta apropiació indeguda, imputació suspesa al maig de 2013 per l'Audiència Provincial. Posteriorment, ha estat imputada per blanqueig i delicte fiscal al gener d’enguany.

L'abdicació arriba després que també es produïssin a Holanda i Bèlgica. Al gener de l'any passat, la reina Beatriz va renunciar en favor del seu hereu el príncep Guillermo; i el rei dels belgues, Alberto II, ho va fer en favor del seu primogènit Felipe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada