dimarts, 10 de juny del 2014

El CATN enllesteix l'informe sobre el «procés constituent» de l'Estat català

El CATN enllesteix l'informe sobre el «procés constituent» de l'Estat català

Imminent lliurament de cinc dossiers més del Consell Assessor per a la Transició Nacional al president de la Generalitat

, Barcelona | ND 09/06/2014 a les 23:59h
 
 
 Els integrants del CATN es dirigeixen a una reunió liderats per Mas Foto: QS/ND

Com fer la transició i com constituir políticament l'Estat català. Aquest és l'objecte d'un dels cinc informes que el Consell Assessor de la Transició Nacional ha titulat com a “Procés Constituent”. Segons ha pogut saber Nació Digital, el dossier inclou els passos jurídics i polítics per bastir el sistema constitucional català i com s'ha d'articular paral·lelament al procés d'independència. 
 
L'informe revisa i posa negre sobre blanc les diverses arquitectures institucionals que podria tenir Catalunya atesa les seves institucions històriques i tradicions. En aquest sentit, dibuixa la legitimitat democràtica que requeriria aquest procés i l'equilibri de poders que s'instauraria.
 
Aquest informe s'inclou en el proper lliurament que serà imminent. De fet, aquesta setmana es tancaran els informes que es posaran en comú en una trobada general del CATN. Així, la propera remesa també inclourà informes sobre com ha de ser la Seguretat Social a Catalunya i com s'ha de traspassar l'actual sistema espanyol de protecció social als ciutadans catalans; un altre sobre energia; un sobre l'ús i reserva d'aigua i un sobre el sistema de relacions comercials. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada