dimarts, 17 de juny del 2014

Fabra permet que l'assignatura Cultura Valenciana s'estudiï en castellà

SON UNS FOTUTS GENOCIDES...!!!

Des del País Valencià

per Xavier Borràs Pla

Fabra permet que l'assignatura Cultura Valenciana s'estudiï en castellà

La Generalitat Valenciana utilitza la LOMCE per a reduir les hores lectives de valencià entre els alumnes de línia castellana

, València ND 17/06/2014 a les 20:00h
 
Cultura Valenciana -la nova assignatura que, a partir de l'any que ve, ensenyarà els alumnes valencians l'origen i elaboració de la paella i l'orxata, les regles del truc o la història dels bous al carrer- es podrà estudiar en castellà. La Conselleria d'Educació donarà, en aplicació de la Llei Wert, llibertat a cada centre per a triar la llengua en què s'imparteix la nova disciplina acadèmica. És cert que el departament dirigit per María José Catalá especifica que la nova assignatura s'impartirà “preferentment” en valencià, però en cap moment es parla d'obligatorietat. No és difícil imaginar la fórmula que triaran els centres públics de línia castellana o els concertats, el 95% dels quals eduquen en llengua cervantina.
 
El llegat de González Lizondo
 
Dividida en tres blocs temàtics -Espai Geogràfic, Arrels de la Comunitat Valenciana i Un Projecte Comú- Cultura Valenciana pretén ser un recull de l'ADN valencià. Ni González Lizondo, fundador de la regionalista Unió Valenciana, ho hagués perfilat millor. El col·lectiu Escola Valenciana assegura que “és una assignatura pegot” i recorda que “la majoria de matèries incloses ja s'estudien en altres matèries existents”. “Una manera de desviar l'atenció dels vertaders dèficits de l'ensenyament”, conclouen.
 
Dues vies més per a la reducció del valencià
 
El Decret de la Generalitat que regula l'aplicació de la LOMCE obre altres dues portes a la reducció efectiva del valencià entre els estudiants de línia castellana. La consellera Catalá dóna llibertat a cada centre per a triar l'idioma en què s'impartiran les assignatures de Naturals i Socials. Fins el curs en vigor, aquestes dues disciplines estaven unificades en Coneixement del Medi, que s'impartia obligatòriament en valencià entre els alumnes d'unitat en castellà. A partir de l'any que ve, la llengua autòctona serà només obligatòria per a una de les dos assignatures -Naturals o Socials- quedant l'altra al criteri de cada centre escolar.
La reducció de la llengua local entre els alumnes de línia castellana es materialitza també en l'assignatura Valencià. Fins ara, hi havia quatre classes setmanals d'una hora de duració. En aplicació de la LOMCE, a partir de l'any que ve hi haurà cinc classes setmanals però de quaranta-cinc minuts, amb la qual cosa es perden quinze minuts per setmana. Cal recordar que, segons una enquesta recent difosa per la Generalitat, els valencianoparlants habituals suposen només el 30% de la població total del País Valencià.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada