dilluns, 2 de juny del 2014

Concentració pacífica per la República a la plaça de Catalunya

Concentració pacífica per la República a la plaça de Catalunya

Uns 5.000 manifestants omplen l'espai central de la plaça barcelonina i, a Girona, més de mil persones marxen pel dret a decidir i contra la Monarquia

A Lleida s'ha llegit un manifest en favor del sistema republicà i a Tarragona s'ha cremat un retrat del príncep Felip

  • Aspecte de la plaça de Catalunya de Barcelona durant la concentració per demanar el referèndum sobre la monarquia i la tercera república, aquest dilluns.
    JULIO CARBÓ
    Aspecte de la plaça de Catalunya de Barcelona durant la concentració per demanar el referèndum sobre la monarquia i la tercera república, aquest dilluns.
  • Retrat del príncep Felip cremant-se en la protesta de Tarragona, aquest dilluns.
    {ACN} / Roger Segura
    Retrat del príncep Felip cremant-se en la protesta de Tarragona, aquest dilluns.
EL PERIODICO
XABIER BARRENA / FERRAN COSCULLUELA / Barcelona / Girona
Dilluns, 2 de juny del 2014 - 20.38 h
Al voltant de 5.000 manifestants --segons la Guàrdia Urbana-- es concentren de manera pacífica a la plaça de Catalunya en un acte a favor de la República. Això sí, amb matisos. Els assistents, que omplen l'espai central sense alterar el trànsit dels carrers adjacents, porten, uns, la bandera tricolor republicana, i, la majoria, estelades.
El pes de dos dels convocants (els secessionistes ERC i CUP, la federalista ICV-EUiA completaria el tercet) provoca que s'escolti el clàssic cor d'"in-inde-independència".

Marxa pacífica a Girona

Més de mil persones s'han manifestat aquesta nit pacíficament per la carrers de Girona per reclamar el dret a decidir i la independència de Catalunya. La marxa s'ha iniciat al voltant de les vuit del vespre davant l'ajuntament de la ciutat i ha acabat davant la subdelegació del Govern, on els participants han cantat 'Els Segadors'.
La manifestació ha estat pacífica i reivindicativa amb constants proclames contra la Monarquia i a favor de la independència. Lemes com "Els catalans no tenim rei", "Volem la república" o "Fora els Borbons de Girona", han estat acompanyats per banderes republicanes i senyeres.
En la concentració hi han participat diferents col·lectius i partits polítics. Prova d'aquesta diversitat es podia veure en les pancartes que portaven els manifestants, en què es podien veure lemes de suport a Can Vies o sol·licituds que Felip se sotmeti "a unes primàries".

Manifest a Lleida i crema d'un retrat a Tarragona

A Lleida s'han concentrat unes 600 persones a la plaça de l'Ajuntament, on s'ha donat lectura a un manifest a favor de la República. A Tarragona s'han reunit més de mig miler de persones a la plaça de la Font i durant la concentració, en la qual s'ha exhibit una pancarta on es llegia 'Els Països Catalans no tenim rei', s'ha cremat un retrat del príncep Felip, informa Efe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada