dimecres, 30 d’abril del 2014

Rècord de la DO Catalunya, amb 62,4 milions d'ampolles venudes

VADEVI.cat | Actualitzat el 29/04/2014 a les 10:14h

Rècord de la DO Catalunya, amb 62,4 milions d'ampolles venudes

L'increment respecte l’exercici 2012 ha estat d’1,7 milions d’ampolles

 
 Vins DO Catalunya

La Denominació d’Origen (DO) Catalunya va comercialitzar 62,4 milions d’ampolles durant l’any 2013, un augment d’1,7 milions d’ampolles respecte l’exercici anterior. La xifra constitueix un nou rècord històric pel sector vitivinícola català i continua amb la tendència de creixement de la DO Catalunya des de la seva creació, a pocs mesos del seu 15è aniversari.

La vocació exportadora de la DO Catalunya es continua manifestant en el balanç del 2013: un 58% dels seus vins s’han comercialitzat a 114 països de tot el món. El principal mercat exterior continua essent la Unió Europea (60%), amb un pes important del Regne Unit i Alemanya, seguit pels Països Baixos, Suècia, Dinamarca i Irlanda.

Altres mercats importants són els Estats Units (1,6 M bot), Canadà (0,9 M bot) i Mèxic (0,8 M bot). Entre els països amb més creixement, cal destacar la Xina, que experimenta un increment molt important (gairebé 40%) superant el milió d’ampolles, mentre que el Japó ha caigut un 45,5%, quedant per sota del mig milió d’ampolles.

Malgrat l’èxit dels vins de la DO Catalunya al mercat exterior, ha estat al mercat interior on l’increment d’ampolles comercialitzades ha estat més gran: mentre la comercialització en altres països creix un 0,9%, a l’interior s’ha incrementat un 5,8%, arribant als 26,2 milions d’ampolles.

Respecte les preferències per color de vi, els negres continuen essent els més venuts amb un 48%, seguits pels blancs (42%) i els rosats (10%).

En el comunicat, el consell regulador de la DO agraeix "l’esforç de viticultors i cellers d’arreu del país així com la confiança que els consumidors segueixen mostrant pels vins emparats sota la certificació d’origen i qualitat de la DO Catalunya".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada