divendres, 18 d’abril del 2014

La inversió estrangera es dispara a Barcelona, per sobre Madrid

17/04/2014
Inversió Estrangera

La inversió estrangera es dispara a Barcelona, per sobre Madrid

tic barcelona
Vista general del 22@, districte tecnològic de la ciutat

El 2013 es van establir 73 nous projectes empresarials de capital estranger a la capital catalana

Alèxia L. Ferret
El Singular Digital

Rànquing d'àrees d'inversió, segons el Global Cities Investment Monitor

La inversió estrangera es dispara a Barcelona. El 2013 va augmentar un 5% la creació d’empreses respecte al 2012. En el rànquing del Global Cities Investment Monitor de KPMG, la capital catalana apareix en la desena posició de les principals àrees urbanes del món, i la quarta en àmbit europeu. La primera és Londres, seguida de Xangai, Hong Kong, Moscou, Sao Paulo, París, Bejing, Nova York, Sidney i Barcelona. La primera ciutat espanyola és Madrid, però en el lloc 16.

A més, segons l’informe European cities and regions of the future 2014-2015 (elaborat per FDI Intelligence), Barcelona se situa en la setena posició de creixement d’inversió, per davant de ciutats com Berlín, Amsterdam, Edimburg o París.

A tot Catalunya, la inversió estrangera productiva va arribar l’any passat als 3.511 milions d’euros, un 31,5% més que el 2012. Aquesta és la segona xifra anual més elevada de la història, després del 2010. Catalunya va superar l’any passat en creixement d’inversions estrangeres a Espanya amb un 9,4% i un 7,2%, respectivament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada