dimecres, 9 d’abril del 2014

David Fernàndez: 'Catalans, catalanes, la transició ha mort'



Dimarts  08.04.2014  19:59

David Fernàndez: 'Catalans, catalanes, la transició ha mort'

El diputat de la CUP diu que la pedagogia dels tres diputats catalans s'ha estavellat en la intransigència del mur de la majoria parlamentària espanyola

"El rebuig previst no condiciona ni altera el camí cap a la plena llibertat...

Vilaweb'Catalans, catalanes, la transició ha mort', ha dit David Fernàndez, diputat de la CUP. Així començava la valoració del debat d'avui al congrés espanyol, on tres diputats catalans han defensat la petició del traspàs de la competència per a convocar una consulta. Per Fernàndez 'la pedagogia' dels tres diputats catalans 's'ha estavellat en la intransigència del mur' de la majoria parlamentària espanyola.
David Fernàndez ha explicat que la resposta política de la CUP es traduiria en una mobilització dissabte a favor del triple sí: 'El sí al referèndum, el sí a la consulta i al sí als Països Catalans.'

Sobre el debat, ha recordat que la CUP va decidir de no anar a Madrid amb la delegació de diputats catalans perquè tot era predit, sabut i decidit. Es tractava 'd'una crònica anunciada, d'un blocatge persistent del viatge al no-res', en un context 'd'esgotament del règim i de profunda anomalia democràtica'.

Ha afegit que en el debat s'havia pogut sentir 'la raó d'Estat, el búnquer que ha fet palesa la seva incapacitat d'escoltar i l'absència absoluta de voluntat resolutiva'.

La majoria social i política dels catalans que s'han traslladat a Madrid ha certificat novament 'la defunció de la transició, de la reforma impune del franquisme i de la cua d'hipoteques, renúncies i fraus sobre les quals es va sustentar' la transició democràtica espanyola.

Discurs en 'blanc i negre'

Al congrés espanyol s'ha vist un discurs en 'blanc i negre' amb el corpus ideològic de 'l'espanyolisme més ranci i, mal ens pesi, del corpus del franquisme de l'axioma de la unitat en l'universal', ha dit David Fernàndez.

Amb la decisió del govern espanyol i de la majoria parlamentària 'l'estat espanyol s'inhibeix, desisteix de la democràcia i alhora precipita i converteix ja avui la consulta per la independència en una pura consulta per la democràcia'.

David Fernàndez ha deixat clar que el no rotund del congrés 'no condiciona el camí traçat col·lectivament cap a la llibertat política. Quan un poble decideix en un gest de sobirania que ja és lliure no hi ha res que ho pugui impedir'. El diputat ha refermat que el debat no era 'tècnic i jurídic' sinó un 'problema polític'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada