dilluns, 21 d’abril del 2014

L'actualitat política en les mones de Girona

L'actualitat política en les mones de Girona

El gremi de pastissers preveu posar a la venda unes 125.000 mones en la demarcació

La actualidad política en las monas de Girona
Girona | 16/04/2014 -
Mones reivindicatives en les pastisseries d'Olot *acn 
La Vanguardia
Traduit per Softcatalà
Olot. (Lourdes *Casademont/*Acn).- Els temes d'actualitat són font d'inspiració per als pastissers que aquesta Setmana Santa volen desmarcar-se dels habituals ous amb pollets. És el cas de la Pastisseria Ferrer d'Olot que ha dissenyat un mico sobre la consulta del 9-N incloent la 'V' que la *ANC s'ha proposat representar en la Diagonal i la Gran Via de Barcelona el proper 11 de Setembre. També ha fet una altra versió amb una imatge de *Robinson *Crusoe, en al·lusió a la cita que el president del govern espanyol va fer sobre aquest llibre en el ple sobre la consulta. Una altra proposta reivindicativa és la de la Pastisseria *Cacao d'Olot formada per un llop simpàtic i dos bens amb el lema 'Que ve el llop'.

Les ganes d'innovar i sorprendre han fet que alguns pastissers de la demarcació apostin per dissenys originals i reivindicatius per a les micos de Pasqua d'aquesta Setmana Santa. En la Garrotxa hi ha dos casos que així ho demostren. D'una banda, la pastisseria Ferrer d'Olot, un negoci que fa dos anys va sorprendre amb els torrons i l'ou de Pasqua de la Independència. Aquest any han decidit incorporar dos nous models. D'una banda, està l'ou 9-11/11-9 dedicat a la consulta i al *Onze de *Setembre. Es tracta de mig ou de xocolata d'uns 400 grams de pes que inclou una placa de xocolata blanca amb forma de fulla on es llegeix 'Sí Sí' i la doble pregunta del referèndum.

A última hora s'ha afegit una segona modalitat, dedicada al personatge de *Robinson *Crusoe en referència a la cita que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, va fer en la novel·la de Daniel *Defoe quan va dir que Catalunya acabaria com l'illa d'aquest cèlebre nàufrag durant el debat de la consulta de la setmana passada. "És la figura de *Robinson a la illa, mirant a l'infinit i amb la *Estelada davant, que representa el futur", detalla el seu creador, Jordi Ferrer. En l'aparador també estan exposats els ous independentistes amb la *Estelada, un producte que es va vendre molt bé durant la passada Setmana Santa triplicant les xifres de l'any anterior.

Micos reivindicatives
Segons Ferrer, "abans els micos independentistes les demanaven els avis però ara ja són els joves que veuen la *estelada i la volen, deixant de costat altres elements de moda". De cada deu micos que ven aquest establiment, set són d'aquesta temàtica. Els preus van des dels 30 euros fins als 60 euros en funció de la grandària.

Un altre pastisser de la Garrotxa que ha apostat per una mico reivindicativa és Lluís Riera de la Pastisseria *Cacau d'Olot. Ha dissenyat un llop simpàtic de grans dimensions -fa més d'1, 5 metres- i dos bens per representar tres personatges molt habituals en l'imaginar els contes infantils i la cultura popular. El seu creador ho ha batejat amb el nom 'Que ve el llop' amb la idea de promoure el debat sobre temes d'actualitat com la consulta i les relacions entre Espanya i Catalunya, l'amenaça del *fracking o els problemes amb l'habitatge. Aquest conjunt escultòric pesa uns 40 quilos, està fet de xocolata negra, blanc i amb llet, i serà el protagonista de la 6ª *Trencada de Mico, un acte popular dirigit a aquells nens que no tenen padrins i que compta amb el suport de l'Associació de Veïns i Propietaris del Nucli Antic, la *Greda i Ca *Carbasseres.

El destrossador del mico serà Marc *August Muntanya, un activista contra el *fracking a Riudaura que és pastor i formatger de professió a més de *acordeonista. Riera explica que és la primera vegada que s'atreveix amb una mico feta a partir d'un esquelet de xocolata ben reforçada per dins, emulant les falles valencianes. També ha posat a la venda una versió reduïda amb un be per a aquells que es vulguin portar a casa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada