dissabte, 26 d’abril del 2014

Guernica recorda el bombardeig feixista de fa setanta-set anys

Guernica recorda el bombardeig feixista de fa setanta-set anys

L'alcalde, de Bildu, recalca que la societat basca ha apostat "per fer la pau"

| ND 26/04/2014 a les 22:30h
Guernica després del bombardeig

El municipi biscaí de Guernica ha recordat aquest dissabte el 77è aniversari del bombardeig feixista sobre la localitat amb una sèrie d'actes entre els que ha destacat el lliurament dels premis Guernica per la pau i la reconciliació que han distingit el periodista biscaí Manu Leguineche i el militar britànic John Wynne.

La jornada ha començat amb un homenatge i una ofrena floral a George Steer, el periodista que va donar a conèixer al món el bombardeig, que va tenir lloc el 26 d'abril de 1937. Posteriorment s'han lliurat els premis, acte en què l'alcalde, José María Gorroño (Bildu), ha subratllat la "responsabilitat amb la pau i amb la història, amb els nostres fills i amb les actuals i futures generacions" de la societat basca, al temps que ha apostat per "fer la pau".

"El primer que cal assumir és la responsabilitat amb el moment històric, creure en la possibilitat que tenim, creure que podrem aconseguir acords, construir fonaments legals i jurídics justos i clars per a tots", ha afegit Gorroño.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada