divendres, 25 d’abril del 2014

Javier Marías compara Forcadell amb Le Pen i Alba Daurada

Javier Marías compara Forcadell amb Le Pen i Alba Daurada

L'ANC és, per l'escriptor, un moviment xenòfob o racista que defensa "Catalunya pels catalans de debò"

Especial: Assemblea Nacional Catalana

, Redacció | ND 24/04/2014 a les 16:42h
Un dels intel·lectuals de referència a l'Estat espanyol Javier Marías, de lectura obligada cada diumenge a El País, va comparar en el seu article setmanal al suplement dominical de la capçalera de Madrid, la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, amb les líders dels partits com el Front Nacional o Alba Daurada. De fet, titlla la plataforma independentista de “racista” i “xenòfoba” perquè, segons ell, només procura pels “catalans de debò”. 
 
En l'article titulat “Los mejores y los peores”, Marías critica la “religió distorsionada” que és el “nacionalisme” que considera el culpables de la “proliferació a Europa” dels “moviments xenòfobs i racistes, els que demonitzen els emigrants -legals o no, que tants el fa-, els que demanen 'Grècia per als grecs', 'França pels francesos', 'Espanya pels espanyols' i 'Catalunya pels catalans de debò'”. I afegeix: “En aquest darrer lloc hi ha una senyora manaire i estirada, que presideix l'anomenada Assemblea Nacional Catalana, que sens dubte està posseïda per la vehemència més apassionada”. 
 
“En virtut d'aquesta”- continua- “es permet dictar 'fulls de ruta' als representants polítics sorgits de les eleccions democràtiques, mentre que a ella mai ningú no l'ha votada”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada