dimecres, 23 d’abril del 2014

'El Mundo' i 'La Razón', amb Pere Navarro

QUE S'HO FACIN MIRAR...!!!
23/04/2014
Debat al PSC

'El Mundo' i 'La Razón', amb Pere Navarro

Portades d'avui d'El Mundo i La Razón
Portades d'avui d'El Mundo i La Razón

Els diaris defensen el posicionament del líder del PSC i carreguen contra els membres de l’executiva del partit a Girona que han dimitit

Nerea Rodríguez
 El Singular Digital
Els diaris ‘El Mundo’ i ‘La Razón’ s’han posicionat avui al costat del líder del PSC, Pere Navarro, després de la dimissió en bloc dels nous membres de l’executiva del partit a les comarques gironines, i també del president de l’executiva del PSC a Girona, l’exconseller Joaquim Nadal.

‘La Razón’ considera que “la fugida de Joaquim Nadal i de nou dirigents del PSC de Girona no és necessàriament una mala notícia per a la formació de Pere Navarro”. D'entrada, segons el diari, “s'allibera d'elements hostils que anteposen les seves vel·leïtats nacionalistes a l'ideari socialista i federal que el PSC comparteix amb el PSOE. I en segon lloc, retorna al socialisme català la coherència interna que el seu electorat venia reclamant des de fa temps”.

D’altra banda, ‘El Mundo’ assegura que “la dimissió d'una desena de membres de l'Executiva del PSC a Girona agreuja la divisió interna i col·loca el partit en una difícil situació en aquesta província, perquè ja són més de la meitat dels elegits en l'últim congrés els que han abandonat el càrrec. Els crítics, que donen suport a la consulta d'autodeterminació en contra de la tesi oficial, no deixen la militància, el que indica que estan disposats a donar guerra als propers congressos”.

I continua: “Davant la magnitud del pols cal valorar més la fermesa de Pere Navarro, que està duent a terme una campanya per intentar moderar el sector nacionalista. Des que el PSC va entrar a competir en catalanisme amb CiU i ERC ha anat perdent suport social. De ser un partit central en la política catalana ha passat a convertir-se en la tercera força, a molta distància dels partits sobiranistes, i podria fins i tot ser avançat en les pròximes eleccions per Ciutadans, segons les enquestes”.

Finalment, conclou: “Navarro s'ha proposat aturar aquesta sagnia, no per pragmatisme, sinó per ser fidel a la identitat del PSC. Una cosa és tenir sensibilitat catalanista i una altra coquetejar amb el secessionisme. Ja ho va deixar clar Rubalcaba al Congrés quan es va rebutjar el referèndum: ‘Som socialistes, no nacionalistes’”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada