divendres, 25 d’abril del 2014

Mas aconsegueix presència mundial

Mas aconsegueix presència mundial

La trobada amb corresponsals d'arreu es tradueix en tot d'articles explicant la postura del Govern al món

"Mas diu que està 100% compromès amb la consulta", assegura el FT

| NDl 24/04/2014 a les 18:15h

Roda de premsa d'Artur Mas amb corresponsals de premsa estrangera establerts a Madrid. Foto: @joanmariapique

Catalunya interessa al món. La trobada del president de la Generalitat, Artur Mas, amb corresponsals de premsa d'arreu del món instal·lats a Madrid que va tenir lloc aquest dimecres amb el pretext de la diada de Sant Jordi s'ha traduït en tot un seguit d'articles a diversos mitjans internacionals. En general, del Financial Times a les agències AFP o Lusa, coincideixen en ressaltar el compromís de Mas amb la consulta. "Em veig a mi mateix més aviat com el president del referèndum més que no pas el president de la independència", va dir", assegura el Financial Times que va afirmar Artur Mas.

"Artur Mas diu que està 100% compromès amb la convocatòria d'una votació regional al novembre sobre l'estatus futur de Catalunya", destaca el Financial Times. "No aturarem aquest procés. Si l'aturéssim i no hi hagués cap més alternativa, la frustració seria absoluta", assegura el diari econòmic que els va dir Mas. "Mas va dir que personalment era partidari de la independència, però que el seu primer objectiu és assegurar que els catalans tenen el dret de decidir el seu propi futur.

"Diversos analistes creuen que el Tribunal Constitucional acabarà tombant qualsevol intent d'organitzar un referèndum d'independència [...]. Mas va declinar avançar què faria el seu govern si aquest acaba sent l'escenari", informa també el diari econòmic.

L'agència Reuters emfasitza el compromís de Mas amb la legalitat de la consulta -"La consulta es convocarà, i en un marc legal"-, i apunta que no se sap com reaccionarà l'Estat, afegint-hi tot seguit que les demandes separatistes de Catalunya "són un maldecap" per a Madrid.

L'alemanya Deutsche Welle opta per un format més de reportatge, donant veu tant a Artur Mas com a floristes de la Rambla, explicant la posició del PSC i relacionant-ho tot plegat amb la crisi econòmica. El francès La Croix, en canvi, també ressalta les declaracions de la presidenta de l'ANC, Carme Forcadell, assegurant que Mas no podrà arribar fins al 2016 si no hi acaba havent consulta.

I, més enllà de les peces publicades, el corresponsal a Madrid del diari holandès Handelsblad, Merijn de Waal, reconeix en conversa amb Nació Digital: "Em costa explicar als holandesos que no us deixen votar."













Globovision: Presidente catalán pide a Madrid no obstruir la consulta sobre la autodeterminación

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada