dilluns, 30 de novembre del 2015

Una macrodiscoteca pagada amb diners públics a Andalusia

Una macrodiscoteca pagada amb diners públics a Andalusia

Situada al poble de Burguillos (Sevilla) de 6.600 habitants, però tenia un aforament de 8.000 persones. La infraestructura només va estar oberta vuit mesos

El poble de Burguillos (Sevilla) és segurament el territori d'Espanya on hi ha més estructures faraòniques i més malbaratament de diners públics per metre quadrat. L'obra estrella és una macrodiscoteca de 15.000 metres quadrats, piscina a l'aire lliure, 16 barres… i que només va estar en funcionament vuit mesos. En total, 1.400.000 milions d'euros de diners públics destinats a construir la discoteca més gran d'Andalusia en un poble de només 6.600 habitants, tot i tenir un aforament de 8.000 persones.
El periodista d'ABC Sevilla, Eduardo Barba, que va destapar les infinites irregularitats dels projectes del govern socialista a Burguillos, juntament amb el líder del PP, Domingo Delgado, manifesta a El Món que la infraestructura, però, tenia dos problemes. El primer és que estava construïda sobre una via pecuària. I segon que no complia les llicències oportunes sense plans de seguretat, ni d'evacuació. De fet, les llicències eren il·legals. A més, com que a la discoteca també hi anaven joves de la comarca es va començar a crear un seriós problema d'ordre públic.

Una de les explicacions que es donava des de l'Ajuntament era que Burguillos era el poble que tenia la taxa més gran de naixement de la UE en els anys 90, per tant, hi havia molta gent jove. "Volien convertir-se en un municipi important de l'àrea de Sevilla, quan realment era un municipi agrícola. Van fer molts equipaments sobredimensionats. Es pensaven que eren una gran ciutat", explica a El Món la periodista d'El Diario de Sevilla, Trinidad Perdiguero.

"Ho van fer tot de manera molt matussera a través de la societat, Burguillos Natural, que està en concurs de creditors, i ha deixat a més de 100 empresaris sense cobrar", assegura Perdiguero. De fet, l'alcalde, José Juan López (PSOE), que va estar 14 anys al poder, va ser inhabilitat el mes de maig del 2009 per un delicte urbanístic i encara té quatre causes judicials obertes. Segurament, López anirà a la presó perquè en total li demanen 32 anys de condemna. Actualment té una carnisseria familiar al centre del poble. No s'amaga de res.
Un deute de 62 milions d'euros

L'Ajuntament de Burguillos té un deute global que supera el 60 milions d'euros. I no és d'estranyar si tenim en compte la quantitat de diners que s'han dilapidat durant tots els anys de bonança econòmica. Un altre projecte estrella de l'alcalde socialista va ser un hotel de 4 estrelles de 14.500.000 milions que comptava amb 8000 metres quadrats, 64 habitacions, piscina... Una obra que no es va acabar i que ara és del Sareb, popularment conegut com el Banc Dolent.

Barba insisteix que el que hi havia a Burguillos "era corrupció pura i dura". "Eren els deliris de grandesa dels anys en els quals el PSOE va gestionar sense oposició obres millonàries", assenyala el periodista.
També volien construir un aeroport

El periodista d'ABC Sevilla també denuncia que durant l'època de la bombolla immobiliària "es van atrevir a posar en marxa el projecte d'un aeroport pel poble de Burguillos que tindria un cost de més de 60 milions d'euros. "El volien anomenar l'Aeroport de la Vega, com el de Castelló però en petit. Fins i tot, l'Ajuntament va aconseguir un informe favorable de la Junta d'Andalusia, governada també pel PSOE", lamenta Barba.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada