dissabte, 28 de novembre del 2015

140 personalitats signen un manifest en contra d'investir Artur Mas

140 personalitats signen un manifest en contra d'investir Artur Mas

Segons publica l'ARA, "Per un gir a l'esquerra" és el títol del text que signen Teresa Forcades, Arcadi Oliveres, Manuel Delgado i Cesk Freixas, entre d'altres

Teresa Forcades
Teresa Forcades   |   ACN
"Per un gir a l'esquerra". Aquest és el títol del manifest que han signat unes 140 personalitats de l'esquerra alternativa i independentista en contra d'investir Artur Mas president de la Generalitat, segons ha avançat el diari 'ARA'El manifest, al qual ha tingut accés 'El Món', exigeix que "l'obertura del nou temps polític i social que el nostre poble necessiti giri cap a l'esquerra i que també es tradueixi en la presidència de la Generalitat, amb la investidura d'un president que reflecteixi aquesta triple voluntat de canvi: llibertat política, justícia social i radicalitat democràtica".
Entre els signants del manifest hi ha: els fundadors de Procés Constituent, Teresa Forcades i Arcadi Oliveres; l'antropòleg Manuel Delgado; l'exjugador del Barça Oleguer Presas; els cantautors Feliu Ventura i Cesk Freixas, entre d'altres.

Els signants del manifest reclamen una regeneració política que "elimini de socarrel qualsevol vestigi de corrupció" i afegeixen "si volem avançar cap a la construcció d'una societat diferent cal que des d'avui les persones que n'ocupin les institucions estiguin lliures de qualsevol vincle, per petit que sigui, d'una corrupció que durant massa anys ha sigut marca del sistema".

El manifest acusa els governs de Mas d'aplicar "una duríssima austeritat que ha suposat fins a 5.300 milions d'euros en retallades, en un país on la desigualtat social no ha parat de créixer fins a situar-nos en els nivells de desigualtat més grans d'Europa".

"Un cicle de corrupcions i retallades, sí; però també d'una gestió del procés on massa sovint s'ha confós país i partit, on s'ha pretés construir una identificació banal reduint-ho tot a una sola persona i on s'ha menystingut la pluralitat i complexitat d'una demanda nascuda de les majors mobilitzacions socials des del final del franquisme", afirma el text.

El text, que es farà públic avui, arriba el dia abans que la CUP celebri un Debat Nacional a Manresa per valorar l'estratègia de la comissió negociadora i on els militants i col·laboradors que hi assisteixin podran votar a mà alçada sobre les possibles sortides que té sobre la taula la CUP per donar una sortida a les negociacions amb Junts pel Sí, tal i com ha avançat 'El Món'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada