divendres, 20 de novembre del 2015

La Fundació Franco afirma que el dictador "va donar suport" a la llengua catalana

ALS DICTADORS GENOCIDES SE'LS HI DIU PROTECTORS...!!!

La Fundació Franco afirma que el dictador "va donar suport" a la llengua catalana

Els franquistes consideren que l'existència de manifestacions artístiques i literàries en català demostra que Franco promovia la cultura catalana

Francisco Franco no només va tolerar la llengua catalana sinó que, fins i tot, "va donar suport a la producció literària en català". Aquesta és la tesi de la Fundació Francisco Franco (FNFF), que afirma que "amb Franco el català MAI no va estar prohibit" (la majúscula és de l'original), una afirmació que els franquistes sostenen amb un llistat de premis literaris que es van concedir al llarg d'aquella època i també amb diverses manifestacions artístiques que atribueixen a la simpatia de la dictadura pel català. Fins i tot esmenten les traduccions al català de les aventures d'Astèrix i Tintín, tot i que citen, erròniament, "Tintín al País dels Soviets" com a primera de les traduccions de Joaquim Ventalló quan, en realitat, va ser "Les joies de la Castafiore"

.Nova Cançó i No-Do

La FNFF considera que la Nova Cançó és una manifestació evident del suport de Franco al català, tot i que especifica que Raimon és un cantant en "valencià" i Maria del Mar Bonet en "mallorquí". La fundació encarregada de difondre la memòria de Franco arriba a citar que "en una de les seqüències del NO-DO sobre la visita que Franco va realitzar a Catalunya el 1962, amb motiu de les terribles inundacions provocades a la comarca del Vallès pel desbordament del riu Ripoll, el 25 de setembre, i que van causar un miler de morts, així com quantiosos danys materials, pot observar-se una pancarta de benvinguda a Barcelona amb el següent text, en castellà i català: «Viva Cataluña. Visca Espanya».

La FNFF és una entitat que l'Estat espanyol reconeix com una associació que es dedica a fer una "activitat benèfico-docent i cultural" i és per això que els donatius que rep es beneficien de desgravacions fiscals que van entre el 25% i el 35% de l'import cedit. Unes condicions que, tal i com ells mateixos anuncien, poden arribar fins al 75%.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada