dijous, 19 de novembre del 2015

Joan Carles de Borbó, "el màxim venedor d'armes d'Espanya"

Joan Carles de Borbó, "el màxim venedor d'armes d'Espanya"

L'expresident de Justícia i Pau sosté que l'anterior cap d'estat és qui més armes fabricades a l'Estat ha venut arreu del món

Joan Carles, el 2014, rebut pel Príncep Hereu de l'Aràbia Saudita Salman Bin Abdulaziz Al Saud
Joan Carles, el 2014, rebut pel Príncep Hereu de l'Aràbia Saudita Salman Bin Abdulaziz Al Saud   |   Casa Reial espanyola
L'Estat espanyol és el setè major venedor d'armes del món, per després dels EUA, Rússia, la Xina, Alemanya, França i el Regne Unit. I el millor agent comercial que té la indústria armamentística estatal és l'anterior cap d'Estat, el monarca Joan Carles de Borbó. Així ho va assegurar aquest dilluns l'economista i expresident de Justícia i Pau Arcadi Oliveres, en una conferència a la seu de Cristianisme i Justícia. "El màxim venedor d'armes d'Espanya es diu Joan Carles de Borbó", va afirmar.
Oliveres va explicar que s'havia dedicat a analitzar els viatges oficials del monarca espanyol arreu del món, "i analitzant les comitives que l'acompanyaven, sempre la gran majoria eren fabricants d'armament". "Els viatges privats no són públics, però en els oficials, per sort, la Casa Reial ha de detallar la comitiva", va explicar. És a partir de l'estudi d'aquestes informacions que Oliveres argumenta la afirmació.

A més, també va insinuar que l'actual monarca espanyol, Felip de Borbó, estaria seguint el mateix camí que el seu pare. "Rodrigo Rato i Felip van vendre armes a Turquia a finals dels 80", va afirmar. Armes que, més tard, serien utilitzades contra el poble kurd.
Visita oficial de Joan Carles a la Gran Yamahiriya Àrab Líbia Popular Socialista, el 2009.
Visita oficial de Joan Carles a la Gran Yamahiriya Àrab Líbia Popular Socialista, el 2009.   |   Casa Reial espanyola

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada