dimarts, 24 de novembre del 2015

Mas-Colell assegura que Madrid coneix "perfectament" la despesa dels 1.318 milions

Mas-Colell assegura que Madrid coneix "perfectament" la despesa dels 1.318 milions 

El conseller va enviar una carta al secretari d'Estat d'Administracions Públiques l'11 de novembre, en què avisava que la Generalitat no retallaria els 1.318 milions abans de final d'any, perquè afectaria serveis essencials

El conseller d'Economia, Andreu Mas Colell.
El conseller d'Economia, Andreu Mas Colell.   |   EP
La Generalitat no oculta informació a Madrid sobre cap despesa. Així de clar ha estat el conseller Andreu Mas-Colell, que ha fet públic un document que va adreçar el passat 11 de novembre a la secretaria d'Estat d'Administracions Públiques, en què el conseller explica que la despesa de 1.318 milions es va comunicar ja el 2007, i que era l'Estat espanyol qui havia de comunicar-ho després a l'Eurostat. "Si en el seu moment aquestes dades no es van comunicar a l'Eurostat, no és responsabilitat nostra sinó de qui havia de transmetre'ls". Mas Colell diu en aquesta carta que els 1.318 milions d'euros representen el 40% de la despesa total que té la Generalitat prevista fins a finals d'any, de manera que "no estem en condicions de reduir, en dos mesos, despeses que afecten a serveis públics essencials. Els ciutadans no poden ser les víctimes d'interpretacions i desacords purament comptables", rebla el conseller.

Aquestes inversions es computen com a dèficit o no segons els criteris de l'Eurostat. "Nosaltres no hem amagat res a ningú i no tenim ni la capacitat d'amagar res. Som completament transparents i el govern central ho sap tot sobre nosaltres", ha sentenciat Mas Colell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada