dissabte, 28 de novembre del 2015

Tres detinguts a Barcelona i Granollers d'una xarxa de captacions de jihadistes

Tres detinguts a Barcelona i Granollers d'una xarxa de captacions de jihadistes

La Guàrdia Civil ha capturat dos homes i una dona dins d'una operació dirigida pel Jutjat Central número 6 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional

Els dos homes són naturals del Marroc i la dona, de Granollers

La detinguda a Granollers per jihadisme tenia la maleta llesta per anar a l'Afganistan

-Nd | 28/11/2015 a les 08:12h
Dos cotxes de la Guàrdia Civil davant l'immoble on viurien dos homes | ACN
La Guàrdia Civil ha detingut a Barcelona i Granollers  tres membres d'una xarxa de captació i reclutament de terroristes per integrar-se i viatjar a l'autodenominat Estat islàmic, segons ha anunciat el Ministeri de l'Interior.

Es tracta de dos homes, de 32 i 42 anys, detinguts a Barcelona, ​​i d'una dona, de 24 anys, detinguda a Granollers, que estan implicats "en una xarxa captació i enviament de persones per a la seva incorporació a l'organització terrorista DAESH", acrònim àrab del grup.

Els dos homes, naturals de Tànger (Marroc), compartien habitatge a Barcelona, ​​des d'on es dedicaven a "difondre l'ideari extremista del DAESH i a captar adeptes per enviar-los a zones de conflicte". El contacte el feien a través de pàgines web i xarxes socials. A primera hora d'aquest dissabte al matí una trentena d'agents estaven escorcollant el pis on vivien, al carrer de Marina, de Barcelona.

L'operació s'ha dut a terme en col·laboració amb diferents unitats de la Comandància de la Guàrdia Civil a Catalunya, ​​i sota la direcció del Jutjat Central d'Instrucció número 6 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional. Després de les detencions, el Ministeri de l'Interior ha anunciat que la recerca segueix oberta per aclarir tota l'estructura de la xarxa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada