dimecres, 26 de març del 2014

Pep Guardiola: El col · leccionista de títols

La seva primera Bundesliga 

Pep Guardiola: El col · leccionista de títols

Des de la seva irrupció a les banquetes no ha parat de guanyar

Josep Coves | 2014.03.26 | 04:05 h.
SPORT 
Va aterrar a la banqueta del Camp Nou sense més bagatge que una temporada al capdavant del Barça B, a Tercera Divisió, formant equip amb Luis Enrique. Amb jugadors com Pedro i Sergio Busquets, el filial va aconseguir l'ascens de categoria i Joan Laporta va apostar per ell per rellevar Frank Rijkaard, imposant-se als directius que es decantaven per una opció que no semblava tan arriscada i que responia a una filosofia diametralment oposada : José Mourinho.
Guardiola va ser l'escollit que va ser presentat com a tècnic del Barça va dir no tenir por ni estar espantat amb "aquest repte". "No puc prometre títols, encara que sí estic totalment convençut que la gent, l'afició, està orgullosa de nosaltres", va afegir un Pep segur de si mateix mentre convidava als aficionats a cordar-se els cinturons.
I va ser així com el Barça va viure durant l'època de Guardiola (2008-12) el quadrienni més fructífer de la seva història. No només pels títols guanyats, 14 de 20 possibles, entre ells tres Lligues i dues Champions, sinó per l'estil de joc que va implantar i que va ser l'enveja de l'Europa futbolística.
Després d'un any sabàtic, Guardiola va tornar a l'estiu a les banquetes per seguir engrossint el seu privilegiat palmarès. Tot i que va començar amb mal peu, perdent per 4-2 contra el Borussia Dortmund la Supercopa alemanya, ja no se li han resistit els altres títols. Li va guanyar la Supercopa d'Europa el Chelsea de Mourinho, va tornar del Marroc amb el Mundial de Clubs sota el braç i ahir va aconseguir la Bundesliga més precoç de la història, a falta de set jornades per al final.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada