divendres, 28 de març del 2014

BCN s'adhereix a la hisenda pròpia catalana

BCN s'adhereix a la hisenda pròpia catalana

CiU, ERC i ICV voten a favor de pagar els impostos a Catalunya

CARLOS MÁRQUEZ DANIEL / Barcelona
EL PERIODICO 
Divendres, 28 de març del 2014 - 14.50 h
El ple de l'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una proposició d'ERC perquè la ciutat estableixi una conveni de col·laboració en l'àmbit tributari entre el consistori i la Generalitat. En la pràctica, el que buscava l'independentista Jordi Portabella era que el de la capital catalana sigui el primer ajuntament a sumar-se a la Hisenda pròpia que el Govern català i les quatre diputacions van posar en marxa el 20 de febrer. L'objectiu d'aquest organisme és recaptar i gestionar tots els impostos que es generen a Catalunya.
La proposició ha requerit el vot nominal, sol·licitat per ERC, i ha passat el tall amb 19 vots a favor dels regidors d'ERC, CiU i ICV-EUiA, 11 abstencions dels regidors socialistes i 9 vots en contra de la bancada popular. Portabella esperava que el líder del PSC, Jordi Martí, votés a favor de la mesura, cosa que finalment no s'ha produït.
Des del 20 de febrer, els ciutadans poden gestionar els tributs de les diputacions i la Generalitat en 53 oficines habilitades, que s'aniran ampliant fins a arribar a la xifra de 200.
Portabella ha definit l'acord com "un pas fonamental per construir un nou país". Joan Trullén (PSC) ha justificat l'abstenció assegurant que encara no hi ha tots els elements necessaris per comptar amb Hisenda pròpia, i que les decisions "s'han de prendre sobre la realitat, no basant-se en hipòtesis". Alberto Fernández Díaz (PP) ha lamentat que ERC posi "Barcelona al servei de la independència" i ha instat "la col·laboració entre totes les administracions, el Govern central, la Generalitat i els ajuntaments". Janet Sanz (ICV) ha lligat la mesura a la lluita contra el frau i ha posat l'accent en la necessitat d'incrementar el control de les grans fortunes. La segona tinenta d'alcalde, Sònia Recasens, ha argumentat el vot afirmatiu de CiU apel·lant també a la lluita contra el frau fiscal i la voluntat municipal d'aconseguir més "eficiència i eficàcia" en la gestió dels tributs dels barcelonins.
La finestreta única catalana permet administrar els impostos locals, els de la Generalitat i els cedits per l'Estat, però no els que són de titularitat estatal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada