diumenge, 16 de març del 2014

Artur Mas: "No descarto la declaració unilateral d'independència"

"La marxa enrere no és una opció, seria un error molt gran", assegura el president 
15/03/2014
Consulta

Mas: "No descarto la declaració unilateral d'independència"

"La marxa enrere no és una opció, seria un error molt gran", assegura el president

Lluís Bou
El Singular Digital
El president de la Generalitat, Artur Mas, no descarta una declaració unilateral d'independència, si Catalunya ha d'anar a unes eleccions plebiscitàries perquè el govern espanyol impedeix celebrar la consulta. En una entrevista a 'El Periódico', Mas insisteix que la prioritat és la consulta però sense desestimar del tot la DUI. "La declaració unilateral d'independència no és el nostre marc ideal, ni el millor, ni el que volem. Però no podem descartar-la al 100% perquè seria una renúncia tan evident que ens faria perdre força", afegeix.

El president reconeix que no hi ha en aquests moments negociacions amb el govern espanyol per celebrar la consulta, prevista pel 9 de novembre, perquè aquest no accepta el dret a decidir dels catalans. "No es pot dialogar si no n'hi ha com a mínim dos. I en aquest moment no n'hi ha dos perquè n'hi ha un que no vol", apunta.

Mas remarca que no contempla cap possibilitat de fer marxa enrere en el procés sobiranista, donat que no ho veu ni tan sols possible. "La marxa enrere no és una opció, seria un error molt gran", afegeix, mentre insisteix que el resultat del referèndum és important que no doni resultats ajustats sinó majories.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada