dilluns, 24 de març del 2014

Márquez derrota Rossi en un final esgarrifós

MOTOCICLISME

Márquez derrota Rossi en un final esgarrifós

Marc Márquez se lleva la primera carrera del año

El campió de MotoGP completa el cap de setmana perfecte malgrat arribar a Qatar sense haver tocat la moto l'últim mes

EMILIO PÉREZ DE ROZAS / Doha (Enviat especial)
Diumenge, 23 de març del 2014 - 21.57 h
EL PERIODICO /SPORT
Tots volien canviar MotoGP, i a fe que ho han aconseguit, ja que la lluita ha estat més atractiva que mai en els entrenaments, en la lluita per la 'pole position' i, per suposat, en la carrera, però una cosa segueix igual, idèntica: Marc Márquez (Honda), el campió més jove de la història, el dominador de l'última temporada, continua controlant la situació, fins i tot tenint a l'esquena, enganxadet al llarg de les 22 voltes de la carrera, el mateix Valentino Rossi (Yamaha). Malgrat intentar-ho tot, tot, absolutament tot, l'italià no ha pogut derrotar el jove de Cervera, que ha guanyat la primera carrera de l'any, després d'aconseguir la 'pole' i arribant a Doha (Qatar) sense haver tocat la moto en un mes després de fracturar-se, per dos llocs, el peroné dret, el del fre del darrere.

Caiguda de Lorenzo

La carrera ha començat amb una impressionant fila de la qual ha desaparegut, ja a la primera volta, un nerviós Jorge Lorenzo (Yamaha), que ha perdut el contacte amb la seva roda davantera, ha caigut i ha destrossat la moto. El mallorquí ha completat un desafortunat cap de setmana i ha obtingut el primer zero de la temporada, mala cosa, vist que Márquez, Rossi i Dani Pedrosa (Honda), de nou el 'tercer home', han acabat al podi.
Tot seguit ha caigut l'italià Andrea Iannone (Ducati). Han estat les dues caigudes del pilot davanter i, després, tot s'ha normalitzat, amb Márquez perseguint l'alemany Stefan Bradl (Honda), a qui ha superat a meitat de carrera. Però de seguida ha arribat Rossi, portentós, animat, jove, veloç, que ha deixat enrere Pedrosa i Álvaro Bautista.
I ha començat la gran carrera, la del 'Doctor', la del campioníssim i el seu fill més avançat. I, de nou, ha guanyat Márquez, que havia perdut amb el monstre italià aquí mateix, en el traçat de Losail, en el seu debut a MotoGP, l'any passat per aquestes mateixes dates, quan el japonès Shuhei Nakamoto, cap d'Honda, va pronosticar i va encertar que Marc acabaria al podi en la seva estrena entre els grans. Va ser tercer rere Lorenzo i enganxadet a Rossi.

Desenllaç espectacular

Márquez ha fet una última volta perfecta i, encara que Rossi li ha comentat, amb divertits gestos, "ens veiem a Austin, allà ho intentaré, ja t'atraparé, ja", la veritat és que el campioníssim italià no ha tingut mai, en l'última volta, les possibilitats de superar al d'Honda, que ha sumat així la seva 33a victòria al Mundial i obre el campionat com el va deixar, al capdavant de la classificació i al delante de tots els 'magnífics'.
"He començat l'última volta molt concentrat i sabent que 'Vale' ho intentaria, per això he donat el millor de mi i he lluitat per una victòria que ens va molt bé i tanca un cap de setmana fantàstic, sobretot tenint en compte que veníem sense entrenar-nos ni pujar a la moto en un mes", ha sentenciat Márquez, que ha rebut la felicitació d'Aleix Espargaró (Yamaha), que ha tancat un cap de setmana espectacular amb la quarta plaça.
Classificació del Mundial de MotoGP: 1. Marc Márquez (Espanya), 25 punts; 2. Valentino Rossi (Itàlia), 20; 3. Dani Pedrosa (Espanya), 16; 4. Aleix Espargaró (Espanya), 13; 5. Andrea Dovizioso (Itàlia), 11.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada