dilluns, 10 de març del 2014

Juli Fernández, nova veu discrepant al PSC

QUE S'HO FACIN MIRAR...!
10/03/2014
Consulta

Juli Fernández, nova veu discrepant al PSC

Juli Fernández
El primer secretari del PSC de Girona, Juli Fernández

El primer secretari dels socialistes de Girona contradiu Navarro i defensa que se celebri la consulta a través de “les lleis catalanes i el Parlament"

Albert Ribas
El Singular Digital
El primer secretari del PSC de Girona, Juli Fernández, s’ha convertit des d’avui en una nova veu discrepant al si del seu partit. Fernández, a través d’una nota emesa aquest dilluns, ha contradit al cap de files del seu partit, Pere Navarro, i ha apostat perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, convoqui la consulta emparant-se en “les lleis catalanes i el Parlament” després que el govern espanyol hagi descartat transferir la competència per a la celebració de referèndums a través de l’article 150.2 de la Constitució.

La nota feta pública per Fernández deixa molt clara la seva postura: “Vull donar suport públic al president Artur Mas en la seva voluntat de consultar el poble de Catalunya utilitzant les lleis catalanes i el Parlament de Catalunya tal com ha anunciat, i estic convençut que la millor manera és usant la llei catalans 4/2010 o la futura llei de consultes, actualment en tràmit parlamentari”.

On Fernández es desmarca del president de la Generalitat és en el contingut de la pregunta. Per evitar que “la consulta sigui denunciada com a inconstitucional i que el govern la prohibeixi explícitament”, aposta perquè Mas “modifiqui la pregunta per assegurar-se que tothom pugui votar”. En aquest sentit proposa una primera pregunta “clara i directa que no pot ser inconstitucional de cap manera”: “Vostè vol que el president de la Generalitat negociï amb l’Estat una nova relació de Catalunya?”. Si la resposta fos afirmativa, explica Fernández, s’hauria de complementar la consulta preguntant el següent: “Vol que aquesta nova relació entre Catalunya i Espanya sigui la independència o que tingui caràcter federal’”.

La postura de Fernández contradiu clarament el criteri de la direcció del PSC, que considera que la llei de consultes catalana no és el camí adequat per convocar la consulta, com tampoc veu bé la data del 9 de novembre per no ser pactada amb l’Estat, sinó que aposta per l’acord amb el govern espanyol en el marc de la legalitat estatal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada