dijous, 20 de març del 2014

El Govern enllesteix la creació de la bandera dels Mossos

El Govern enllesteix la creació de la bandera dels Mossos

La conselleria d'Interior considera que contribuirà a donar prestigi a la policia catalana

| ND 20/03/2014 a les 20:51h

 
Projecte de bandera dels Mossos d'Esquadra Foto: Europa Press

La Conselleria d'Interior està enllestint la creació de la bandera dels Mossos d'Esquadra, que segons el projecte, consistirà en la senyera amb la Creu de Sant Jordi i el text 'Mossos d'Esquadra'. Segons la memòria general del projecte, signada pel director general dels Mossos, Manel Prat, "la finalitat d'aquesta norma és regular la bandera del Cos de Mossos com senyal d'identitat del cos i d'aquesta manera contribuir a donar major prestigi a la institució".

Prat assegura que així volen reconèixer "de manera expressa, mitjançant aquest emblema identitari, que, des de 1719, el Cos de Mossos ha vetllat per la seguretat interna del país, i han estat una institució fortament arrelada a la cultura i poble de Catalunya i li concedeix un valor decisiu en el procés de reconstrucció de la identitat nacional de Catalunya". La identitat corporativa és un "element bàsic de la imatge i és fonamental en la configuració del prestigi d'una institució, perquè contribueixi decisivament a definir el caràcter i l'estil".

Afegeix la memòria que, en la vexil·lologia clàssica, les banderes es lliuren a aquelles unitats o cossos armats amb un volum d'efectius de grans dimensions "com és el cas de l'estructura actual del Cos de Mossos d'Esquadra", i segons un informe històric, el cos de Mossos va tenir la seva primera bandera el 1925.

Segons un edicte publicat aquest dijous al Diari Oficial de la Generalitat, el projecte de decret sobre la bandera, que ja està redactat i té informes previs i memòries, se sotmet fins a la setmana que ve a informació pública perquè els ciutadans puguin formular al·legacions, i finalment se sotmetrà a la deliberació del Govern.

El projecte de decret exposa que, una vegada acabat el desplegament territorial del cos i després de la seva consolidació com a policia pròpia de Catalunya, i també com institució històrica del país arrelada a la seva societat, "és procedent l'adopció d'una bandera pròpia que la identifiqui com tal com garant de la seguretat i de la convivència pacífica i democràtica".
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada