dimecres, 26 de març del 2014

La independència de Catalunya, entre els somnis dels joves europeus

Dimecres  26.03.2014  06:00

La independència de Catalunya, entre els somnis dels joves europeus

El diari italià La Stampa publica un reportatge multimèdia sobre les inquietuds de la joventut de la Unió Europea

VilawebDos mesos abans de les eleccions europees, el diari italià La Stampa ha publicat un reportatge multimèdia titulat 'Generació E', sobre 'la identitat, els somnis i les desil·lusions dels joves europeus'. Es tracta d'un viatge a nou ciutats europees per a saber el punt de vista dels joves. I entre aquestes ciutats, hi ha Barcelona. 'Barcelona a contracorrent' és el títol de la peça dedicada a la ciutat, amb el subtítol: 'Els nacionalistes somnien una Europa progressista: el curiós cas de la Catalunya que recull signatures per deixar Madrid.'
Els periodistes Francesca Paci i Ugo Leo fan un retrat de la joventut barcelonina passejant-se per les universitats i els carrers del centre. Parlen amb estudiants, amb italians que s'hi han establert, amb el secretari general del Diplocat, Albert Royo... i els demanen quins llibres llegeixen i quina música escolten. També fotografien els carrers i les banderes estelades dels balcons. I conclouen que Catalunya és l'únic cas europeu de 'nacionalisme europeista' i progressista. Per això, entre els somnis dels joves, hi inclouen la independència de Catalunya.

Fins ara s'han publicat els casos de Barcelona i Budapest. Ara aniran sortint els reportatges referits a París, Roma, Londres, Atenes, Berlín, Copenhaguen i Varsòvia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada