divendres, 27 de desembre del 2013

*Silicon *Valley també vol el seu propi estat

*Silicon *Valley també vol el seu propi estat

Silicon Valley también quiere su propio estado
Six Californias LVD

La iniciativa d'un multimilionari de les noves tecnologies vol dividir l'estat de Califòrnia en sis nous '*mini-estats'

Internacional | 27/12/2013 - 19:37h
*Silicon *Valley també vol el seu propi estat

*Six *Californias *LVD

Barcelona (Redacció).- *Silicon *Valley, la zona del sud de la badia de Sant Francisco en la qual es concentren les principals empreses tecnològiques del món, podria tenir en un futur el seu propi estat. Segons informa l'influent diari britànic *Financial Estafis, un dels hereus d'una de les signatures de capital de risc més antigues de la zona, ha proposat un pla per dividir l'estat de Califòrnia en sis *mini-estats amb l'objectiu de governar d'una manera més eficient les diferents àrees geogràfiques.

L'artífex d'aquesta proposta és Tim *Draper. Aquesta setmana ha llançat una campanya, *Six *Californias, perquè els votants puguin emetre la seva opinió el novembre vinent sobre la seva idea de dividir l'estat en sis. Califòrnia, que travessa una crisi fiscal que ha portat a l'estat a suspendre pagaments, és l'octava major economia del món i té un producte interior brut superior al d'Itàlia.

Segons *Draper, l'actual estructura administrativa no respon de manera eficaç a les preocupacions d'àrees més locals. El seu pla deixaria tres nous estats centrats a l'àrea de la badia de Sant Francisco, Los Angeles i el comtat d'Orange, amb les entitats més pobres i menys poblats de les regions agrícoles a la Vall Central i al nord.

"Aquí, en *Silicon *Valley , la gent sent que l'estat està allunyat d'ells", ha explicat *Draper , la signatura del qual , *Draper *Fisher *Jurvetson , va anar dels primers inversors en empreses com Skype , *Baidu i Tesla *Motors i qui va donar 20 milions de dòlars per a la campanya de vals escolars.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada