dimarts, 24 de desembre del 2013

Herrera vol convèncer els espanyols sobre el dret a decidir dels "catalans"

 

Herrera vol convèncer els espanyols sobre el dret a decidir dels "catalans"

El líder d'ICV farà una campanya de pedagogia arreu de l’Estat sobre el dret a decidir dels "catalans"

, Redacció | Actualitzat el 21/12/2013 a les 21:27h
 
 
Herrera, durant una conferència. Foto: Aleix Moldes

El coordinador nacional d’ICV, Joan Herrera, no perd la fe. I com el dominic Frai Bartolomé de las Casas ha decidit erigir-se en el protector dels drets dels catalans a les Espanyes i portar a terme encomanes de pacificació. Amb aquesta intenció, Herrera, ha iniciat una campanya arreu de l’estat per tal de fer pedagogia sobre el dret a decidir. La pedagogia sobre Catalunya a la resta de l'Estat, allò que CiU deia que feia fa 30 anys.

Per Herrera, la campanya té com objectiu descobrir "una majoria de la societat espanyola que estaria a favor de celebrar la consulta". "De la mateixa manera que a Espanya “caricaturitzen el que succeeix a Catalunya sembla que a Catalunya tothom creu que a la resta de l’estat tothom pensa com el PP o la indiferència del PSOE", conclou Herrera convençut de la seva Croada.

"És que encara que actualment no hi hagi ningú que faci pedagogia, la majoria dels espanyols estan disposats a que els catalans puguem exercir el nostre dret a decidir”, apunta Herrera per argumentar la seva campanya. "Creiem que a Espanya hi ha gent que entén que hem de poder exercir el dret a decidir i si fem pedagogia encara hi haurà més gent que ho entendrà”, insisteix el colíder ecosocialista.


La campanya es centrarà en mitjans de cobertura estatal i viatges arreu de l'Estat, a capitals espanyoles com Madrid, Sevilla, o comunitats com Astúries o el País Bascper explicar la bona nova, la intenció dels catalans de celebrar la consulta i el dret que hi tenen. “Ja tenim dues enquestes que diuen que la societat espanyola majoritàriament està a favor que els catalans puguin exercir el dret a decidir encara que no hi hagi cap lideratge a nivell estatal que el defensi i que només IU ho accepta a nivell de l’estat”, afegeix Herrera. "Hem de normalitzar la demanda del poble de Catalunya i fer caure les etiquetes, perquè el problema no el tenim a Catalunya sinó a la resta d'Espanya", sentencia Herrera. Frai Bartolomé, però, no se'n va sortir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada