dimarts, 31 de desembre del 2013

Miquel Roca i Junyent : "Bon any per a la llibertat, la de tots"

31/12/2013
Dret a decidir

Roca: "Bon any per a la llibertat, la de tots"

L'advocat Miquel Roca i Junyent
L'advocat Miquel Roca i Junyent
L’advocat i exsecretari general de CDC considera que "quan es ne­ga la lli­ber­tat col·lec­ti­va es se­gres­ta la de tohom"
Lluís Goñalons
El Singular Digital
"Bon any per a la lli­ber­tat; la de tots", ha desitjat avui l’advocat i exsecretari general de Convergència Democràtica, Miquel Roca i Junyent. Amb un ull mirant a l'Estat espanyol, Roca espera que aquest 2014 sigui un any per al "res­pec­te ide­o­lò­gic, per al plu­ra­lis­me i la di­ver­si­tat. Un bon any per a la di­fe­rèn­cia ac­cep­ta­da", ha afirmat en un article a 'La Vanguardia'.

"La lli­ber­tat no és par­cel·la­ble; quan es ne­ga la lli­ber­tat col·lec­ti­va es se­gres­ta la de tots i ca­das­cun dels in­di­vi­dus", ha reblat un dels pares i redactors de la Constitució espanyola. Reitera que la llibertat, com a element indissociable, s'ha d'acomplir sempre: "La lli­ber­tat de les ide­es, de l’en­se­nya­ment, la de les do­nes i els po­bles".

Roca apel·la a la "pau", el "pacte", el "diàleg" i la "convivència" com a ei­nes de co­he­sió so­ci­al i po­lí­ti­ca per a aquest nou any. L'advocat valora que aquest 2013 col·lectivament ha es­tat un bon any, però aprofita per sentenciar que "el vi­nent pot ser mi­llor". El tò­pic no res­ta im­por­tàn­cia al desig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada