diumenge, 22 de desembre del 2013

Segons La Vanguardia,empat entre partidaris i contraris a la independència,


22/12/2013

Cap a la Independència

Empat entre partidaris i contraris a la independència, segons La Vanguardia

Estelada humana Igualada
Estelada humana a Igualada
 

Tant el ‘Sí’ com el ‘No’ obtindrien un 44,9% de representació. Només un 38% creu que se celebrarà la consulta

Albert Ribas
El Singular Digital
Una enquesta que publica avui La Vanguardia indica que si celebrés avui la consulta els partidaris i els contraris a la independència empatarien. Tant el ‘Sí’ com el ‘No’ obtindrien un 44,9% de representació i el resultat final dependria d’un 10% d’indecisos. En relació al ‘No’, els resultats es repartirien entre un 36,6% pel ‘No’ i un 8,4% pel ‘Sí-No’.

L’enquesta reflecteix que el suport a la celebració de la consulta decau en 10 punts des de l’octubre i actualment tindria l’aprovació d’un 73% de la ciutadania. Només entre els votants del PP i C’s són majoria els contraris a la consulta i pel que fa al PSC, el seu electorat estaria molt dividit. Tot i l’àmplia voluntat d’acudir a les urnes, l’expectativa sobre poder fer-ho cau en picat, ja que només un 38% considera que s’acabarà realitzant, mentre que un 53% assegura que no es farà. Només entre els votants d’ERC hi ha una majoria que cregui que s’acabarà convocant.

Ara bé, tot i el pessimisme sobre les possibilitats que la consulta s’acabi fent, si finalment fos possible, la participació serà molt alta. Un 86% assegura que acudiria a les urnes. Si, al contrari, no hi hagués consulta, un 45% preferiria avançar les eleccions, mentre que pràcticament un 30% (especialment els votants de CiU i ERC) voldrien celebrar “algun tipus de referèndum de totes formes”. D’altra banda, només un 17,8% es mostra partidari d’esgotar la legislatura tot i que la consulta no se celebri.

ERC guanyaria les eleccions

Com ja vénen indicant les darreres enquestes, si ara se celebressin eleccions ERC guanyaria les eleccions (35-37 diputats) amb CiU molt a prop (34-36 diputats). Ciutadans seria un dels clars guanyadors i s’enfilaria fins a les tercera posició amb 18 diputats. El PSC (16 diputats) i el PP (13 diputats), juntament amb CiU, serien els grans derrotats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada