dilluns, 30 de desembre del 2013

Primera gran victòria: pregunta clara i data fixada pel 9 de novembre de 2014, per TRIBUNA.CAT

Primera gran victòria: pregunta clara i data fixada pel 9 de novembre de 2014

TRIBUNA.CAT
Artur Mas ha acordat amb ERC, ICV i CUP una consulta pel proper 9 de novembre de 2014 amb una pregunta encadenada, és a dir, una pregunta amb dos apartats. 'Vol que Catalunya sigui un estat? En cas afirmatiu, vol que sigui un estat independent?'
La majoria parlamentària a favor del dret a decidir ha posat, d'aquesta manera, punt i final a les escenes de tensió entre partits viscudes darrerament sobre el plantejament de la pregunta i la data. La claredat i concissió de la pregunta confirma una primera gran victòria en el camí cap a l'estat propi.

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, ha resolt aquesta setmana un dels revolts del procés: la formulació de la pregunta i la data de la consulta. Amb un acord clar i àgil Mas s'ha reunit amb el president d'ERC, Oriol Junqueras, el coordinador general d'ICV, Joan Herrera, i els diputats de la CUP David Fernàndez i Quim Arrufat durant una hora i mitja per fixar la pregunta de la consulta.

El resultat: el 9 de novembre de 2014 els catalans som cridats a votar sobre un futur estat català. La pregunta és la següent: 'Vol que Catalunya esdevingui un Estat? En cas afirmatiu, vol que aquest estat sigui independent?' La majoria parlamentària catalana, d'aquesta manera, s'ha mostrat abrumadorament a favor de la democràcia i del dret a decidir, un dret que pertany a tots els pobles del món.
L'opció de defensar democràticament un futur pròsper per a Catalunya és, ara més que mai, una obligació de tots"
A partir d'aquesta setmana, el camí a favor de l'estat propi i independent --encara ple de sotracs i revolts-- està més clar i definit. Aquesta gran victòria, la definició d'una pregunta clara sobre la independència de Catalunya, ha d'anar acompanyada fins el dia de la consulta de feina, treball i rauxa.

Els partits polítics, les institucions, la societat civil i el conjunt de la població catalana han de lluitar a favor d'allò que sempre ha estat seu, però que ara ho és més que mai: la llibertat de poder decidir què vol. L'opció de defensar democràticament un futur pròsper per a Catalunya és, ara més que mai, una obligació de tots.

TRIBUNA.CAT 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada