dimarts, 31 de desembre del 2013

Grossa de Cap d'Any: El 3.473, primer premi, a Lliçà d'Amunt, i el El segon, el 77.879 · El tercer, el 88.297,

Premis Grossa de Cap d'Any: El 3.473, primer premi, a Lliçà d'Amunt

Vilaweb
El segon, el 77.879 · El tercer, el 88.297 · S'han venut 25 milions d'euros en bitllets
La Grossa de Cap d'Any ja ha repartit els premis. El primer premi, amb cent mil euros per bitllet, ha estat per al 3.473, la meitat de les butlletes del qual no s'han venut. La resta, majoritàriament a Lliçà d'Amunt. Els més tres milions d'euros del premi que no es cobraran es destinaran al departament de Benestar Social. El segon premi, amb 32.500 euros per butlleta, ha estat per al 77.879, que s'ha venut majoritàriament a l'Escala i a Tarragona. El tercer premi, amb quinze mil euros de premi pe La Grossa de Cap d'Any ja ha repartit els premis. El primer premi, amb cent mil euros per bitllet, ha estat per al 3.473, la meitat de les butlletes del qual no s'han venut. La resta, majoritàriament a Lliçà d'Amunt. Els més tres milions d'euros del premi que no es cobraran es destinaran al departament de Benestar Social. El segon premi, amb 32.500 euros per butlleta, ha estat per al 77.879, que s'ha venut majoritàriament a l'Escala i a Tarragona. El tercer premi, amb quinze mil euros de premi per
butlleta, ha tocat al 88.297, que s'ha venut majoritàriament Cardona i a Barcelona.

En aquesta primera rifa de la Grossa de Cap d'Any, s'havien posat a la venda bitllets per valor de trenta milions d'euros, en dues tongades. La directora general de Tributs i Jocs, Elsa Artadi, va explicar ahir que la decisió d'ampliar el total de números en venda va ser 'encertada' perquè a principi de novembre ja s'havien acabat els primers 15 milions d'euros.
Guia pel cobrament de premis
Els premis es podran cobrar fins als noranta (90) dies naturals comptant a partir de la data de celebració del sorteig, en aquest cas, fins el 31 de març de 2014.
Els premis fins a 120€ es paguen als punts de venda autoritzats que actualment venen la resta de productes que comercialitza Loteria de Catalunya. En el cas de la Grossa de Cap d'Any, aquests premis són els dels següents imports: 5€, 10€, 15€, 25€ i 50€.
Aquests establiments també poden pagar, opcionalment, els premis fins a 750€, que en el cas de la Grossa de Cap d'Any, són dels següents imports: 150€, 250€ i 500€.
En el cas que el punt de venda autoritzat no hagi optat per l'opció de pagar aquests premis opcionals, caldrà que el mateix establiment emeti el resguard de premi i que juntament amb el bitllet original de la Grossa de Cap d'Any, el guanyador vagi a qualsevol oficina de "La Caixa" Caixabank, Catalunya Caixa o b&ecute; a l'Oficina d'Atenció, Informació i Pagament de Premis (imports: 150€, 250€ i 500€).
Els premis superiors a 750€ i fins a 30.000€ es poden cobrar a qualsevol oficina de "La Caixa" Caixabank, Catalunya Caixa, o bé a l'Oficina d'Atenció, Informació i Pagament de Premis. Els premis de la Grossa de Cap d'Any que comprenen aquesta franja són els següents: 1.500€, 2.500€, 3.250€, 10.000€ i 15.000€.
Els premis a cobrar d'imports superiors a 30.000€ nom&ecute;s es pagaran a l'Oficina d'Atenció, Informació i Pagament de Premis (Via Laietana, 60 08003 Barcelona)
Dels tres sortejos s'obtindran els tres números guanyadors de la primera, segona i tercera categoria de premis, els imports de les quals es poden veure a les taules que trobareu ací.

Millorar l'any que ve

La directora de Tributs i Jocs va dir que al gener i al febrer farien 'autocrítica' per polir detalls que havien sorgit aquest primer any. Va assegurar que treballarien per fer 'més gran' la rifa amb vista a l'any que ve. Per exemple, creu que es poden 'millorar canals de distribució i intentar sortir per internet'.

Per sota dels 2.500 euros, exempt d'imposts

La rifa de la Grossa de Cap d'Any també rebrà els efectes dels canvis tributaris que ha impulsat el ministre d'Hisenda espanyol, Cristóbal Montoro, per a loteries. Igual com a la rifa de Nadal, els premis inferiors a 2.500 euros restaran exempts d'imposts. Ara bé, Artadi apunta que els catalans tenen opcions de tributar menys perquè l'impost grava sobre cada una de les butlletes, no pas sobre el valor total que obtingui un ciutadà dels premis. Els números de la Grossa valen cinc euros mentre que els dècims de la loteria espanyola en valen vint. Així, obtenir premi a través d'una sola butlleta (10.000 euros de premi, per exemple) o sortir premiat de quatre butlletes iguals (2.500 euros de premi per butlleta) pot alliberar un afortunat de pagar l'impost.

Imatges

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada