diumenge, 29 de desembre del 2013

El PP enceta el 2014 amb una convenció contra la independència

29/12/2013
independència

El PP enceta el 2014 amb una convenció contra la independència

La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho
La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho

Sánchez-Camacho pregunta: “Si voten a una altra formació com C's, qui frenarà la declaració unilateral d'independència a Europa? C's? O el millor i més gran partit que hi ha a Europa?"

Nerea Rodríguez
El Singular Digital
El PP català farà una convenció política el gener amb la qual aspira a prendre impuls per a un 2014 que preveu "tens" a causa del debat sobiranista i en què vol mostrar-se davant dels catalans com "l'únic partit útil per frenar l'independentisme". En una entrevista, la presidenta dels populars a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ha explicat que organitzaran un debat en el qual puguin participar personalitats alienes al partit i en què s'espera la presència de membres del Govern espanyol i dirigents nacionals del partit.

De fet, aquesta convenció -que presumiblement se situarà a final del mes de gener- podria ser l'oportunitat perquè el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, realitzi la seva primera visita a Catalunya després de l'acord entre el Govern, CiU, ERC, ICV-EUiA i la CUP sobre la data i la pregunta de la consulta sobiranista.

Camacho ha assegurat que "el problema que ha generat Artur Mas" preocupa molt a l'Executiu espanyol i és una de les seves prioritats, per la qual cosa s'espera que la seva presència a Catalunya sigui habitual durant l'any 2014, en què a més del debat sobre la consulta se celebraran eleccions europees.

Auge de C’s

La convenció que prepara el PP català respon també a la preocupació existent a les files populars arran de les últimes enquestes que apunten a un auge de C's en detriment del PP, una fuga de vots que volen taponar mostrant-se com el principal garant que Catalunya no s'independitzarà. Camacho ha sostingut que el desgast de governar té un cost que altres partits no assumeixen i que pot causar un "vot de càstig" per als populars, però s'ha mostrat convençuda que fins al final de la legislatura el PP serà capaç de canviar aquesta tendència.

A més, ha exalçat la capacitat del seu partit per fer front a la sortida de la crisi i al debat sobiranista en contraposició a "una altra formació residual que, per molt que creixi, no solucionarà el problema independentista a Catalunya". "Vull preguntar-los: Si voten a una altra formació com C's, qui frenarà la declaració unilateral d'independència a Europa? C's? O el millor i més gran partit que hi ha a Europa?", ha continuat la líder del PP català.

Diàleg sobre la legalitat

Sobre la possibilitat que el president del Govern espanyol i el de la Generalitat es reuneixin pròximament, Camacho ha advertit que "sobre la il·legalitat i sobre el que divideix no es dialoga", i ha augurat que Rajoy instarà Mas a rectificar i frenar la seva aposta sobiranista.

Per a la líder del PP català, l'aposta per la consulta hauria de tancar-se en el moment en el qual el Congrés rebutgi la transferència a la Generalitat de la capacitat per convocar referèndums, ja que tant Mas com el líder d'ERC, Oriol Junqueras, haurien d'acatar, segons la seva opinió, la voluntat de la majoria. "Si Mas i Junqueras no accepten aquesta resposta estaran demostrant que tot el que fan és pur teatre i pura comèdia", ha esgrimit Camacho, que ha argumentat que no poden al·legar que el procés sobiranista és democràtic si accepten el que decideixi la Cambra Baixa.

Davant dels possibles escenaris que s'obririen després del rebuig del Congrés a transferir la consulta mitjançant l'article 150.2 de la Constitució, la dirigent popular ha descartat que Mas convoqui una consulta popular "perquè estaria fent el ridícul" i mai seria legitimada a escala internacional. Sobre una hipotètica convocatòria d'eleccions plebiscitàries encaminades per tal que el Parlament promulgui una declaració unilateral d'independència, ha assegurat que les institucions europees frenarien qualsevol declaració d'aquest tipus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada