dimarts, 15 de juliol del 2014

Manifest espanyolista contra Mas i la consulta

ARA EL CLUB DELS BOTIFLERS
15/07/2014
Procés sobiranista

Manifest espanyolista contra Mas i la consulta

Boadella i Vargas-Llosa
Albert Boadella i Mario Vargas Llosa

50 intel·lectuals reclamen mà dura a Rajoy si el president de la Generalitat convoca el 9-N, en un gest sense precedents

Bernat Vilaró
Un manifest que signen 50 intel·lectuals i escriptors espanyols demana al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que actuï amb mà dura contra el nacionalisme català, i que no negociï res amb el president de la Generalitat, Artur Mas, quan convoqui la consulta del proper 9 de novembre sobre la independència de Catalunya. Els firmants han creat una plataforma anticatalanista que porta per nom Libres e iguales.

El text, que es presenta aquesta tarda a les portes del Congrés dels Diputats de Madrid en un acte sense precedents, fa una crida a evitar "la derrota democràtica espanyola", que és "la primera obligació dels partits polítics". A més, segons el manifest, l'independentisme català "s'agermana amb el populisme antieuropeu".

Entre els firmants destaquen els escriptors Mario Vargas Llosa i el director teatral Albert Boadella -ambdós a la imatge-, a més de Jorge Martínez Reverte, Jon Juaristi i Félix de Azúa (també escriptors), i els periodistes Arcadi Espada, Carlos Herrera i David Gistau. També signen el manifest l'expresident socialista de la Comunitat de Madrid Joaquín Leguina, la diputada del PP Cayetana Álvarez de Toledo, l'exsecretari general del Partit Socialista Basc Nicolás Redondo Terreros, i l'exsecretari general de CCOO José María Fidalgo.


  José María Fidalgo, un dels signants

Reunió Mas-Rajoy


El document anticatalanista fa dos mesos que s'ha començat a preparar, i es fa públic avui, coincidint amb la predisposició de Rajoy i Mas de reunir-se. Sobre aquesta trobada -que encara no té data- el manifest considera que "el desafiament secessionista no ha rebut la resposta que es mereix".

Els signants del manifest reclamen que l'Estat espanyol "apliqui tota la llei i adverteixi amb claredat les conseqüències de violar-la", en referència als efectes que podrien recaure sobre Mas si el president català convoca la consulta del 9-N. "Cap infracció legal pot quedar impune, i cap sentència pot quedar desacatada", afegeix el document.

Compromís polític

Finalment, el text demana al PP, PSOE i UPyD que demostrin "el seu compromís amb fets", i que en aquesta línia han de reivindicar la Constitució espanyola, rebutjar qualsevol negociació que limiti la sobirania del conjunt de la ciutadania, i arribar a un acte públic d'unitat d'acció contra el secessionisme que garanteixi la decisió de sotmetre a referèndum "qualsevol alteració de les bases constitucionals".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada