dilluns, 28 de juliol del 2014

Allau de declaracions davant el final d'era de Jordi Pujol

HO PODIA DIR ANYS ENRERE, COLLONS...!!!

Allau de declaracions davant el final d'era de Jordi Pujol

Veus de tots els partits mostren el seu rebuig a l'expresident per la tinença de diners a l'estranger

Especial: Jordi Pujol, final d'era

|ND 28/07/2014 a les 08:00h
Jordi Pujol Foto: Adrià Costa

L'endemà que Jordi Pujol hagi reconegut que ha mantingut una herència familiar a l'estranger de forma irregular a través d' un comunicat , veus de tots els partits polítics han mostrat el seu rebuig als diners que el seu pare Florenci Pujol havia deixat a l'expresident de la Generalitat i als seus set fills.

En primer lloc, el president de la Generalitat Artur Mas, tan bon punt va conèixer la notícia, va assegurar que "és un tema personal seu" i ha volgut desvincular dels fets tant Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) com el Govern.

Dins la mateixa òrbita convergent, Josep Rull, el nou coordinador general, ha afirmat aquest matí a RAC1 que l'actual president d'honor del partit, Jordi Pujol, hauria de fer una reflexió i prendre alguna decisió entorn a la seva relació amb el partit, a més de mostrar la seva "tristesa i consternació".

Des d'Esquerra, el seu portaveu al Congrés i alcaldable del partit a Barcelona, Alfred Bosch, ha confiat aquest dissabte que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol "sabrà fer els passos i gestos que li toquen". Bosch, també ha reiterat després de confiar que assumirà responsabilitats i prendrà les decisions adequades. Per últim, ha demanat que Pujol s'expliqui de manera exhaustiva, i ha admès que ERC està "satisfeta que es coneguin els fets, tot i que siguin fets tristos".

Pel que fa al PSC, el seu nou primer secretari, Miquel Iceta, s'ha mostrat aquest dissabte "profundament decebut" per "l'engany" de Jordi Pujol, un afer "molt negatiu" per a la política, on "plou sobre mullat" sobre una classe política que ha rebut "forts cops" a la seva credibilitat en els últims anys.

Per la seva banda, el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, ha qualificat les explicacions de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, després de demanar disculpes per tenir diners sense declarar a l'estranger, de "confuses" i ha demanat que aquesta qüestió s'aclareixi "en tots els seus extrems". Millo també insta CiU a demanar disculpes als catalans per haver atribuït a "campanyes de difamació" les informacions que apuntaven que la família Pujol tenia diners en altres països.

El coordinador d'ICV, Joan Herrera, ha manifestat que "no n'hi ha prou amb una carta", i ha reclamat una explicació de Jordi Pujol "davant de la màxima institució del país, el Parlament". El dirigent ecosocialista ha qualificat de "falta de respecte" i d'"insult" tant que l'expresident hagi amagat els fets durant 34 anys, com que el president Mas els hagi circumscrit a un problema familiar o personal.

Des de Ciutadans, el seu portaveu, Matías Alonso, ha relacionat la confessió de Pujol "és fruit de les pressions judicials als seus fills", assegurant que l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol ha fet públic el comunicat en què admet haver tingut diners sense declarar a l'estranger procedents d'una herència del seu pare "no és espontània" sinó que "és fruit de les pressions judicials als seus fills". Alonso ha afirmat que aquest "intent exculpatori no justifica el recent tràfec de diners cap Andorra ni la fortuna que s'endevina en diversos paradisos fiscals i en milionàries inversions a l'estranger".

Per altra banda, la CUP vincula la confessió de Pujol a la dimissió del seu fill Oriol. En un comunicat, la CUP ha exigit que Jordi Pujol sigui denunciat i que "se'n depurin totes les responsabilitats" i ha criticat que l'expresident "s'ha regularitzat el frau en base a la vergonyant i privilegiada amnistia fiscal" i que aquesta s'hagi dut a terme "sense cap conseqüència penal i en condicions avantatjoses".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada