dijous, 10 de juliol del 2014

El congrés de mòbils va generar 397 milions i 12.361 llocs de treball a Barcelona

IMPACTE ECONÒMIC DEL MOBILE WORLD CONGRESS

El congrés de mòbils va generar 397 milions i 12.361 llocs de treball a Barcelona

Els organitzadors del Mobile World Congress revisen a l'alça les estimacions inicials de la mostra del febrer

El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, a la Fira de Barcelona.
ALBERT BERTRAN
El conseller delegat de GSMA, John Hoffman, a la Fira de Barcelona.
EL PERIODICO
ANTONI FUENTES / Barcelona
Dijous, 10 de juliol del 2014 - 14.25 h
La celebració el febrer passat del congrés mundial de mòbils a Barcelona va generar uns ingressos per a l'economia local de 397 milions d'euros i 12.361 llocs de treball temporals o a temps parcial. Aquest és el nou balanç de l'impacte econòmic que ha fet l'entitat organitzadora de l'esdeveniment (GSMA), que suposa una millora respecte a les estimacions inicials.
Del càlcul de 350 milions d'ingressos que va fer GSMA al febrer s'ha passat a 397 milions. Des del 2010, el negoci generat pel Mobile World Congress (MWC) suma 1.600 milions d'euros i 41.000 llocs de treball, segons les xifres aportades pel conseller delegat de l'entitat organitzadora, John Hoffman.
La xifra de congressistes s'ha incrementat un 75% des del 2010 a l'arribar a les 86.000 persones. Dels 1.800 expositors de l'última edició, 149 procedien d'Espanya, i d'aquests 79 eren empreses catalanes.
Hoffman ha destacat que l'MWC ha superat tots els seus reptes i contribueix a l'economia local. "Això significa alguna cosa en un lloc on l'atur és altíssim i encara s'aprecien els efectes de la crisi", ha assegurat Hoffman.
El directiu de GSMA s'ha mostrat optimista sobre la possibilitat d'atraure més empreses i congressistes en l'edició del 2015. Per assegurar l'èxit, l'MWC de l'any que ve s'endarrerirà al 2 de març per facilitar la participació de directius de la Xina "després de la celebració de l'any nou xinès".
L'MWC ha aconseguit la certificació de qualitat com l'esdeveniment neutral en emissions de CO2 i ha anunciat noves mesures de formació i de millora de l'eficiència per limitar les emissions de gasos generades per la mostra i, especialment, pel trasllat dels congressistes.
El director general de Fira de Barcelona, Agustí Cordón, ha destacat l'"enorme compromís" que demostra GSMA amb Barcelona, que ha considerat molt superior al d'altres mostre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada