dissabte, 26 de juliol del 2014

Álvaro: "Pujol diu ara 'jo m'hauria de morir'"

HO PODIA DIR ANYS ENRERE, COLLONS...!!!
26/07/2014
HERÈNCIA

Álvaro: "Pujol diu ara 'jo m'hauria de morir'"

El periodista Francesc-Marc Àlvaro
El periodista Francesc-Marc Àlvaro

El periodista afirma que la notícia de l'expresident "fa un mal favor a l'operació de renovació de Convergència"

Bernat Vilaró
El Singular Digital
El periodsita Francesc-Marc Álvaro va valorar ahir la revelació de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que va demanar perdó per regularitzat una herència familiar que li va fer el seu pare a l'estranger. Segons declaracions de l'articulista a 'La nit a Rac 1', "en els últims temps Pujol en privat, quan s'ha trobat amb moltes persones, ha dit una frase molt dura: 'jo m'hauria de morir', frase que ara té tot el sentit del món".

Tal i com ha continuat el periodista, "és una idea que el seu personatge tindria una clausura molt millor si hi havia una desparició física que evités això que ara estem vivint". "Pujol sempre s'ha volgut comparar amb Prat de la Riba, que va tenir una gran sort, perquè va morir molt jove", ha afegit.

Segons Álvaro, la notícia és "molt important" i "tindrà uns efectes determinants sobre CDC i CiU". "Fa dies que Pujol es preparava per fer aquesta explicació. Artur Mas també sabia que Pujol volia fer aquest pas", ha dit.

Renovació de CDC

Jordi Pujol va fer pública la notícia ahir, el mateix dia que CDC escenificava la intenció de donar una imatge nova, amb Josep Rull i Mercè Conesa al capdavant. "Es produeix una competència en la notícia, Pujol tapa el que ha estat un moviment de peces improtant de Mas, una jugada inoportuna en el temps. Podria haver-ho fet abans o després, i ho ha fet el mateix dia", ha continuat Álvaro.

"Pujol té una lògica que no és la del partit, sinó la seva. I la notícia de Pujol va contra la notícia de Rull. Fa un mal favor a l'operació de renovació de Convergència. Els temps s'han accelerat per alguna cosa que segurament sabrem d'aquí uns dies", ha pronosticat el periodista.

Conseqüències

Per Álvaro, el "verb clau" del comunicat és "desentendre's", perquè "és exactament el que Pujol ha fet sempre en relació als seus fills. Com que tenia un sentiment de culpa per l'absència, ho compensava dient: 'doncs feu'. Però la màniga ampla ha acabat per trencar el personage i el seu llegat. És una paradoxa", ha seguit.

A més, el periodista considera que "si no fos tan lamentable perquè implica un partit i molta gent, i un projecte polític, podríem parlar d'una mena de Shakespeare a l'Eixample, algú que fa una cosa molt important per un país i acaba caient per un error que no hauria d'haver comès".

"El seu llegat quedarà tocat, és inevitable. Això contamina Mas perquè és el líder del partit que va fundar Pujol, i ell va ser qui el va posar", ha sentenciat. "La única sortida que té ara Mas és apuntar el verb 'despujolitzar i refundar el partit'".

Sobre si la notícia de Pujol afectarà al procés sobiranista o no, Álvaro ha dit que, d'una banda "sí, en la mesura que qui està davant és Mas i això l'afebleix". Però per l'altra, "no, perquè reforça ERC, que ja ha crescut amb aquesta notícia". "C's també ha crescut" després del comunicat de Pujol, segons ha conclòs Álvaro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada