dilluns, 21 de juliol del 2014

L'ANC assaja la 'V' de la Diada davant el Pi de les Tres Branques

A CASTELLAR DE RIU

L'ANC assaja la 'V' de la Diada davant el Pi de les Tres Branques

Unes 2.500 persones han participat en el tradicional aplec, el primer des que uns vàndals van serrar una branca de l'arbre

Més d'un miler de persones han format la 'V' catalana davant el Pi de les Tres Branques, aquest diumenge.
ACN / Mar Martí
Més d'un miler de persones han format la 'V' catalana davant el Pi de les Tres Branques, aquest diumenge.
ACN / Castellar de Riu
EL PERIODICO 
Diumenge, 20 de juliol del 2014 - 19.18 h
Unes 1.500 persones han participat aquest diumenge en Castellar de Riu, davant el Pi de les Tres Branques, en un assaig organitzat per la ANC del Berguedà per formar una 'V' similar a la que es formarà el pròxim Onze de Setembre a Barcelona amb motiu de la Diada. La jornada s'emmarca en el tradicional aplec del Pi de les Tres Branques, el primer des que uns desconeguts van tallar una de les branques de l'arbre, el mes de maig passat.
La jornada ha estat més multitudinària del que és habitual, ja que hi han assistit unes 2.500 persones --el doble que altres anys--, de les quals 1.500 han format la 'V'. Gegants, castellers, la lectura d'un poema de Verdaguer i una representació sobre Jaume I han amenitzat el dia.
L'aplec s'ha celebrat sense que el simbòlic arbre hagi pogut encara ser restaurat; un treball que la Diputació de Barcelona i la Generalitat haurien de realitzar aquesta pròxima tardor, abans de l'arribada del fred. La inclinació del pi vell, mort fa anys, el pes de les branques i la capacitat d'aguant de les arrels són alguns dels aspectes que s'estan tenint en compte en el projecte per restaurar aquest emblema del catalanisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada