dijous, 3 de juliol del 2014

La guia de la V de l'Onze de Setembre

Dimecres  14.05.2014  06:00

La guia de la V de l'Onze de Setembre

L'ANC valora si organitza la mobilització per trams · Hi haurà samarretes específiques

VilawebFalten poc menys de quatre mesos per a l'Onze de Setembre i l'Assemblea Nacional Catalana ja rumia com caldrà organitzar la gran mobilització que ha convocat: la formació d'una V omplint de gent la Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes de Barcelona. Caldran centenars de milers de manifestants per a fer-ho possible. L'ANC s'ha concentrat aquestes últimes setmanes en el procés electoral intern, del qual ha sortit un secretariat que des d'ara posarà fil a l'agulla per organitzar la manifestació. Però hi ha tot un seguit de qüestions tècniques que ja s'han anat avaluant.
La gran V entre Diagonal i Gran Via
L'ANC ha convocat una concentració a la Diagonal i a la Gran Via de les Corts Catalanes per a confluir a la plaça de les Glòries i formar una V gegant 'de Via, de Voluntat, de Votar i de Victòria'. L'hora de la mobilització encara s'ha de decidir.
L'entitat pensa en una organització per trams i amb inscripció prèvia, veient l'èxit d'aquesta fórmula en el cas de la Via Catalana. El propòsit és que no es concentri massa gent en alguns punts concrets d'aquestes dues vies, i que tothom quedi ben repartit.
Hi haurà límit? Una de les incògnites a resoldre és si cada branca de la V creixerà indefinidament des de les Glòries Diagonal amunt i Gran Via en direcció a la plaça d'Espanya. Com que és probable que l'organització i el repartiment de manifestants es faci per trams, segurament s'acabarà fixant algun topall.
Ferran Civit, membre del secretariat, explica a VilaWeb: 'Es tracta de no blocar totes les vies de comunicació; i si se'n bloquen algunes, que hi hagi alternatives. Volem ocupar dos carrers principals de la ciutat. S'ha de garantir que les rondes funcionin, que la ronda del Mig també funcioni, alguns trams del carrer Aragó, la Meridiana… Tenint en compte això, hem d'acabar de mirar si ha de tenir un límit o no. Ho volem fer molt organitzat, de tota manera.'
Hi haurà samarretes específiques. Diu Civit: 'Volem que sigui singular i històrica, perquè esperem que sigui l'última mobilització activa després de la del 2012 i la Via Catalana de l'any passat. Volem que sigui de color groc, perquè és la que permet una visualització més potent.' La venda de les samarretes haurà de permetre a l'ANC de cobrir les despeses d'organització i logística i del dispositiu dels actes de l'Onze de Setembre, no únicament la V.
Les concentracions del matí
L'11 de setembre al matí hi haurà concentracions a tots els ajuntaments del Principat, en què es demanarà a les autoritats locals que es comprometin amb els seus mitjans a fer possible la consulta del 9 de novembre. Es faran fotografies de les concentracions a cadascun dels ajuntaments. Aquestes fotografies s'emetran per televisió durant tot el dia. També s'hi llegirà un manifest i s'hi farà una recollida multitudinària de signatures per la independència a tots els ajuntaments, per tancar la campanya Signa un Vot.
L'hora de les concentracions s'haurà de decidir, i podrà variar a cada municipi, perquè la gent d'aquells que són més allunyats de Barcelona tinguin temps d'arribar a la manifestació de la tarda a Barcelona.
Aquest és el vídeo de l'anunci de les mobilitzacions de l'Onze de Setembre que es va fer en l'assemblea general de l'ANC, el 5 d'abril proppassat:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada