dissabte, 19 de juliol del 2014

Iceta fa pagar els plats trencats a Geli, Sampere, Mayoral i Bonet

SI ABANS S'HO TENIEN DE FER MIRAR, ARA NO SABEN ON PENGEN EL LLUM...!!!

19/07/2014
debat al psc

Iceta fa pagar els plats trencats a Geli, Sampere, Mayoral i Bonet

Sense títol
Marina Geli, Rocío Martínez Sampere, Josep Mayoral i Laia Bonet

Rangel, pròxim a l'espanyolista Societat Civil Catalana, pot assumir la secretaria d'economia del PSC

Lluís Bou
El Singular Digital
El nou primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet pagar els plats trencats a la diputada Marina Geli, a les crítiques Rocío Martínez Sampere i Laia Bonet i a l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral. Són els que cauen de la nova executiva del PSC, si no hi ha un canvi de criteri de darrera hora. El congrés del PSC validarà avui la nova direcció.

Geli ja ha advertit que seguirà amb el Moviment Catalunya, que defensarà la consulta i es presentarà a les municipals al marge del partit, i això ha fet que no seguís les passes d'Àngel Ros, que ha abandonat els crítics i ha acceptat ser president del PSC. Martínez Sampere i Bonet van quedar mal vistes als ulls de Nicaragua quan van competir per l'alcaldia de Barcelona amb l'oficialista Jaume Collboni, acusant-lo de poc renovador.

El cas de Mayoral, que fins ara era el responsable de política municipal, és un distanciament de darrera hora, segons fonts socialistes. Després de ser col·laborador directe de Navarro, se'n va distanciar i a finals de maig va qüestionar la direcció, va demanar nous lideratges i la celebració d'un congrés extraordinari.

Iceta s'ha limitat a pactar amb alguns dirigents del sector catalanista a títol individual, a canvi que acceptessin no donar suport a la consulta del 9 de novembre però sí a la llei de consultes, i ha tornat a col·locar pràcticament tots els pesos pesants de l'etapa de Pere Navarro. Tot indica per aquests indicis, que el PSC d'Iceta no serà diferent del de Navarro en el terreny nacional.

Destaca en aquest sentit la continuïtat de l'alcalde de Cornellà, Antoni Balmón, de la línia pro-PSOE, ara com a secretari de coordinació institucional, i el pes creixent de Joan Rangel, considerat pròxim a Societat Civil Catalana. Va ser el dirigent del PSC que va acudir a la presentació de la plataforma espanyolista que aglutina intel·lectuals pròxims als socialistes, al PP i a Ciutadans. Rangel és un ferm candidat a secretari d'economia del PSC, un dels càrrecs forts del partit.

El càrrec que deixa vacant Mayoral en la política municipal l'ocuparà Antoni Fogué, el marit de Manuela de Madre, i expresident de la Diputació de Barcelona. I, com ja se sap, la número dos del partit serà Núria Parlón, que en el seu dia va declinar ser primera secretària del partit. El PSC agafa més centre de gravetat en l'àrea metropolitana estricte.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada