dimecres, 21 de maig del 2014

Video Coca Cola - Atlético de Madrid - Coca-Cola retira l'anunci en què sortia un actor que recolzava presos d'ETA


Vídeo polèmic de Coca-Cola amb l'actor Gotzon Sánchez.

 EL CONFLICTE BASC

Coca-Cola retira l'anunci en què sortia un actor que recolzava presos d'ETA

La multinacional demana "disculpes" a tots els que "s'hagin sentit ofesos"

EL PERIODICO
EUROPA PRESS / Madrid
Dimecres, 21 de maig del 2014 - 15.34 h
Coca-Cola ha retirat aquest dimecres la seva última campanya publicitària, en què participava l'actor Gotzon Sánchez --col·laborador d'una plataforma de suport a presos d'ETA considerada successora de les il·legalitzades Gestores Pro Amnistia i Askatasuna--, i ha volgut "demanar disculpes" a tots aquells que "s'hagin sentit ofesos".
"L'anunci està retirat", ha confirmat la multinacional, que ha assegurat que "desconeixia" el "currículum" i els "detalls" i era "totalment aliena" al context polític de l'actor que protagonitza el seu anunci. "El currículum de la gent que participa en un espot és un assumpte que porta la productora i al qual Coca-Cola és aliena", ha subratllat l'empresa.
Així mateix, la companyia ha demanat perdó a les víctimes de terrorisme així com "a tots" els que "s'hagin sentit ofesos" amb l'espot. "Ja s'ha retirat i demanem disculpes", ha reiterat. En l'anunci, que encara circula per les xarxes, Sánchez interpreta un pare que escolta com el seu fill li confessa que és de l'Atlètic de Madrid.
La multinacional reacciona així després d'haver rebut una carta del president de Dignitat i Justícia, Daniel Portero, en què li demanava que retirés la seva última campanya publicitària en què apareix Gotzon Sánchez pel seu suport a presos d'ETA i la seva col·laboració amb l'organització 'abertzale' Herrira.
 ................................................................
EL CONFLICTE BASC

L'actor de l'anunci retirat de Coca-Cola es pregunta "on hi ha el problema"

Gotzon Sánchez es considera una persona "conciliadora" que seguirà treballant per "la resolució del conflicte i la convivència"

AITOR UBARRETXENA / Sant Sebastià
EL PERIODICO 
Dimecres, 21 de maig del 2014 - 15.16 h
Gotzon Sánchez, l'actor basc protagonista de l'anunci que Coca-Cola ha retirat pel seu suport a la plataforma Herrira de suport als presos de ETA, seguirà treballant per "la resolució del conflicte, la reconciliació, la convivència i el respecte als drets humans". L'intèrpret ha admès la seva sorpresa per la decisió de la multinacional de retirar la seva última campanya, ja que es considera una persona "conciliadora". I s'ha preguntat "¿On hi ha el problema? Si no hi ha problema, no hi ha notícia".
En tot cas, Sánchez ha recordat que en el passat també ha fet anuncis per a Mercedes i Mahou sense que sorgís cap problema amb aquestes marques.
En declaracions a ETB2, Sánchez ha apuntat que fa un mes va participar en una trobada a Madrid entre víctimes d'ETA i dels GAL. En aquella cita hi van prendre part Axun Lasa, germana de Joxe Antonio Lasa, assassinat pels GAL, i Rosa Rodero, viuda de Joseba Goikoetxea, mort a mans d'ETA. L'actor ha assegurat que en el futur li "encantaria" veure víctimes de "les dues parts del conflicte" en noves trobades i "xerrar amb elles" per afavorir l'entesa entre els uns i els altres.

Aprendrà del que ha passat

Sobre els efectes que podria tenir aquesta polèmica en el seu futur laboral, Sánchez apunta que prefereix "no pensar-hi" i centrar-se a "seguir treballant i lluitant dia a dia" com fan els actors. No obstant, ha afegit que aprendrà del que ha passat i que se seguirà esforçant amb "il·lusions redoblades" per seguir vivint de la seva professió.

No pregunten per la ideologia

L'agència i la productora responsables de l'anunci, McCann i Lee Films respectivament, han explicat en un comunicat conjunt que no pregunten la ideologia política dels actors en els càstings de les seves campanyes i que, en el cas de Sánchez, "no ha destacat mai en el passat per aparicions ni manifestacions públiques amb sentit polític". "Ens era impossible", afegeix, "conèixer la presència d'aquest actor en un acte polític determinat".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada