dimarts, 20 de maig del 2014

Jorge Fernández: "El projecte independentista està fora de l'espai, del temps i del lloc"

Jorge Fernández: "El projecte independentista està fora de l'espai, del temps i del lloc"

El ministre avisa que els sobiranistes caminen cap a "l'hecatombe final"

"El projecte independentista està fora de l'espai, del temps i del lloc". Aquesta és la proclama que ha fet el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, en un míting a Rubí aquest dimarts a la tarda. El dirigent popular ha assegurat que no es pot entendre una Catalunya sense Espanya i una Espanya sense Catalunya i que el fet d'intentar "renunciat a la senyera" per canviar-la per una altra bandera és "el major símbol del despropòsit del projecte separatista".
El ministre ha dit que hi ha "amors que maten" i que els vincles afectius, econòmics, culturals i socials entre Catalunya i Espanya són tan grans que el "desastre" de la independència sera "molt gran". De tota aquesta situació n'ha fet responsable CiU que, segons ell, no ha pogut fer "més en menys temps": "destrossar un partit transversal com el PSC", fer gran a ERC fent oblidar la "nefasta gestió" que va fer al tripartit i, fins i tot permetent entrar a un partit com la CUP al Parlament. "De victòria en victòria van fins a l'hecatombe final", ha sentenciat.
Tot això, ha dit Fernández, s'ha aconseguit, en bona mesura, a base de "tergiversar" la història. Ha denunciat que s'hagin "inventat" que es compleixen 300 anys de pugna d'Espanya contra Catalunya i converteixin una "guerra mundial de successió en una de secessió". Això és, segons el ministre, una "ofensa a la intel·ligència i a la història". També ha recordat que l'any 1640 els "Junqueras i Mas de l'època" es van "lliurar a França" i que això va acabar amb un tractat dels Pirineus l'any 1659 amb la pèrdua del Rosselló i part de la Cerdanya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada