dijous, 29 de maig del 2014

Les pel·lícules i les sèries de ficció a Canal+ es podran veure amb subtítols en català

Les pel·lícules i les sèries de ficció a Canal+ es podran veure amb subtítols en català

Els drets d'aquest servei televisiu pertanyeran al Departament de Cultura al cap d'un any d'emetre's a la cadena privada

Imatge d''El llop de Wall Street', una de les pel·lícules que es podran veure subtitulades al català a Canal+.
Imatge d''El llop de Wall Street', una de les pel·lícules que es podran veure subtitulades al català a Canal+.
EL PERIODICO
EFE / Barcelona
Dijous, 29 de maig del 2014 - 19.35 h
El Departament de Cultura de la Generalitat i Canal+ han firmat un acord per subtitular al català més de 100 estrenes de cine i 11 sèries de ficció de la cadena de pagament, i oferirà al públic més de 15.300 minuts de cine en aquesta llengua. "La Generalitat segueix amb la seva política d'incrementar el català en diversos mitjans i, amb aquest acord, es té l'opció de veure subtitulades la majoria de les estrenes en català, això és un valor afegit per als clients", ha explicat la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa.

El contingut audiovisual en versió original, de moda

El director general de continguts de Canal+, Àlex Martínez Roig, ha explicat que veuen que "cada vegada està més de moda mirar les pel·lícules i les sèries en versió original amb subtítols i ara també es podrà fer amb el català". Així mateix, ha assenyalat que "aquesta inversió és per a tota la vida perquè, passat un any, els drets dels subtítols s'acabaran per a Canal+ i pertanyeran al Departament de Cultura".
Per una altra part, el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha destacat que "és la primera vegada que una cadena d'àmbit estatal posa en relleu això i fa que siguin moltes les persones que en puguin disfrutar i se'n puguin beneficiar".
Entre l'àmplia oferta de cine, s'estrenaran pel·lícules com 'Her'; 'Gravity'; 'Star Trek: en la foscor'; 'Gru 2: el meu malvat favorit'; 'La vida secreta de Walter Mitty' i 'El llop de Wall Street', entre altres. Les noves temporades de les sèries que s'estrenaran amb subtítols són 'Joc de trons'; 'Mad Men'; 'Silicon Valley'; 'Orange is the New Black'; 'True Blood'; 'Masters of Sex'; 'The Newsroom'; 'The Leftovers'; 'Ray Donovan'; 'Utopia', i 'Boardwalk Empire'.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada