dilluns, 26 de maig del 2014

Una cooperativa de sociòlegs fa el mapa de la Catalunya pro consulta

Una cooperativa de sociòlegs fa el mapa de la Catalunya pro consulta

A la majoria de municipis el vot a ERC, CiU i ICV-EUiA supera el 60% i en una bona part, el 80%


La cooperativa de sociòlegs i politòlegs i-LabSo ha publicat un plànol don es pot veure fàcilment el percentatge de vots als partits partidaris de la consulta (ERC, CiU i ICV-EUiA) a cada un dels municipis de Catalunya (a la imatge). El mapa mostra els més partidaris amb la tonalitat més forta i els que ho són menys, més clara. Hi queda ben clar, tal com reflecteixen els resultats de les eleccions europees, que a la major part del Principat més del 60% dels vots han estat per a partits pro consulta i que en una bona part dels municipis aquest percentatge ha superat el 80%.
La cooperativa també ha fet un altre mapa on es poden veure els partits guanyadors a cada un dels municipis, on es veu una Catalunya dominada per ERC i CiU i on queden ben pocs municipis on han guanyat els socialistes. El mapa deixa clar com ERC ha guanyat, sobretot, al litoral, mentre que CiU ha aconseguit més presència a l'interior. "En les eleccions d'ahir Esquerra va esgarrapar bona part del territori que històricament havia representat el Partit dels Socialistes, arribant a ocupar el primer lloc a algunes de les ciutats més poblades del país", destaquen al blog els membres d'i-LabSo.
"Hom podria pensar que ERC ha aconseguit entrar en una gran part de l'electorat d'esquerres provinent d'altres formacions situades en aquest tram de l'escala ideològica", apunten des d'i-LabSo. Convergència i Unió, en canvi, "ha aconseguit retenir majoritàriament els seus territoris habituals de les comarques situades més a l'interior de Catalunya".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada