dimecres, 14 de maig del 2014

Les xifres de l'obsessió de Llanos de Luna amb els municipis sobrianistes

Dimecres  14.05.2014  06:00
Autor/s: ACN

Les xifres de l'obsessió de Llanos de Luna amb els municipis sobrianistes

La delegació del govern espanyol ja ha presentat 267 recursos contra ajuntaments

VilawebLa delegació del govern espanyol a Catalunya acumula 267 denuncies contra ajuntaments per qüestions relacionades amb la sobirania fiscal, pel fet de no penjar en un lloc prou destacat la bandera espanyola o per les declaracions de territori català lliure. Ja han respost uns quants jutjats: en 64 casos han donat la raó als ajuntaments i en 12, a l'estat espanyol. L'AMI i l'ACM es van reunir ahir per donar suport als ajuntaments que han rebut sentències contràries.


La reunió es va fer en un emplaçament simbòlic, a Arenys de Munt (Maresme), on hi hagué la primera consulta popular sobre la independència de Catalunya. Aquest ajuntament, a més, és un dels quatre que han rebut sentències contraries a l'aprovació de mocions que els declarava 'territori català lliure i sobirà'. Els altres tres són el Buc (Anoia), Caldes de Montbui (Vallès Oriental) i Sant Julià de Vilatorta (Osona).

El batlle d'Arenys de Munt, Joan Rabasseda, assegura que tots quatre ajuntaments recorreran contra aquesta sentencia per defensar 'el dret dels ajuntaments a opinar políticament' i no esdevenir 'simples gestors' en l'actual context polític de Catalunya. Carles Castro, batlle del Bruc, afegeix que 'el pas següent seran les urnes'.

I així mateix es pronuncien els batlles de Caldes de Montbui i Sant Julià de Vilatorta: 'Tant ens fa, que condemnin el que vulguin. Catalunya serà independent', diu el batlle osonenc. El de Caldes, Jordi Solé, comenta que 'políticament' els ajuntaments no accepten aquestes resolucions i està convençut que els catalans acabaran votant el seu futur.

L'AMI i l'ACM donen ple suport als batlles i ajuntaments perquè 'no fan res més que defensar una voluntat popular', diu el president de l'AMI, Josep Maria Vila d'Abadal. Buch recorda que els drets que reivindiquen els ajuntaments són recollits a la constitució espanyola i demana a la delegació del govern espanyol que deixi de perseguir els ajuntaments.

Les dades

Del total de 257 denúncies i recursos presentats contra els ajuntaments catalans, 102 són per haver declarat la sobirania fiscal --fins ara 44 casos arxivats i 3 sentències contràries als ajuntaments--, 93 per l'anomenada 'guerra de banderes' --4 casos perduts pels ajuntaments-- i 45 contra les mocions de declaració de 'territori català lliure i sobirà' --20 casos ja arxivats i 4 sentències contràries als ajuntaments. També s'han presentat 25 denúncies per casos de pagament de les quotes de l'AMI --hi ha un recurs perdut per l'Ajuntament de Garriguella-- i dues denuncies més per la cessió d'un local a l'AMI i per la contractació de trens especials durant la Diada del 2012, encara sense resolució.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada