dilluns, 8 de febrer del 2016

Les 43 propostes de govern del PSOE que 'passen' de Catalunya

Les 43 propostes de govern del PSOE que 'passen' de Catalunya

Les 43 propostes de govern del PSOE que 'passen' de Catalunya

Les entregran a tots els grups menys el PP, DiL i ERC

El document que el PSOE ha entregat als grups parlamentaris -menys PP, ERC i DL- fia la resolució del que anomena "problema" de Catalunya a una reforma de la Constitució que ha de millorar "la convivència entre els espanyols i enfortir la unió ciutadana". El document consta de 53 pàgines i l'últim dels punts és la reforma de la Constitució que ha de desenvolupar l'estat federal "encara que sigui mínimament". El PSOE proposa que es comenci a redactar la Constitució a principis del 2017 i que en el termini d'un mes es constitueixi un grup de treball per modificar el sistema de finançament, per tal que es pugui incorporar als pressupostos del 2017. 
Només se cita una vegada Catalunya per remarcar que calen noves polítiques per resoldre els problemes de les comunitats, i especialment de Catalunya, sobre la seva participació al projecte comú i "el reconeixement efectiu de les singularitats". Les propostes dels socialistes són aquestes:


OCUPACIÓ I RECUPERACIÓ ECONÒMICA JUSTA
1. Derogar l'actual reforma laboral i recuperar el Diàleg Social per aprovar un Nou Estatut dels Treballadors i Treballadores.

2. Un Pla de Xoc per reduir l'atur a la meitat durant la legislatura.

3. Impulsar Polítiques Actives d'Ocupació per reduir l'atur de llarga durada. Revitalitzar els Plans de Garantia Juvenil.

4. Reformar el sistema fiscal, acabar amb les amnisties fiscals i impulsar una nova estratègia de lluita contra el frau fiscal. Aprovar una auditoria de la despesa pública (spending review) de les administracions per eliminar la despesa supèrflua, establir prioritats i millorar l'eficiència.

5. Garantir l'estabilitat pressupostària i negociar amb la UE un nou camí de reducció de dèficit públic, que ens condueixi a 2019, a un dèficit en l'entorn de l'1% del PIB.

6. Aprovar la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica. Prohibir el fracking, i garantir el tancament progressiu de les centrals nuclears en complir la seva vida útil, 40 anys.

7. Modificar la Llei de la Seguretat Social per acostar la cotització a la Seguretat Social dels autònoms als seus ingressos reals. Modificar la Llei de l'IRPF per apropar les retencions en IRPF dels autònoms als ingressos reals.

8. Impulsar un Pla Estatal de Rehabilitació Sostenible d'Habitatges i Edificis per assolir progressivament 200.000 habitatges rehabilitades l'any.

9. Reformar la Llei de Segona Oportunitat per facilitar el seu accés a emprenedors i micropimes. Permetre la paralització de l'execució hipotecària en cas d'insolvència justificada no dolosa.

10. Revisar la normativa de clàusules, préstecs abusius i males pràctiques. Inclosa l'eliminació completa de les clàusules sòl.

PACTE PER L'EDUCACIÓ, LA CIÈNCIA I LA CULTURA
11. Paralitzar el calendari d'aplicació de la LOMCE i impulsar amb caràcter immediat un Pacte Educatiu de la mà de la comunitat educativa i les forces polítiques. Impulsar el MIR Educatiu.

12. Estendre progressivament l'educació infantil de 0 a 3 anys.

13. Reconèixer la beca com un dret. Promoure un nou marc estatal de preus públics de matrícula universitària que tingui en compte els nivells de renda familiar.

14. Impulsar la Formació Professional reglada i per a l'ocupació.

15. Promoure Acord per la Ciència, recuperar els nivells d'inversió pública en I+D i impulsar un pla de repatriació del talent científic.

16. Recuperar el Ministeri de Cultura, rebaixar al 10% l'IVA cultural, reformar la Llei de Propietat Intel·lectual i aprovar la Llei de Mecenatge.

LLUITA CONTRA LA DESIGUALTAT
17. Impulsar un Pla d'Emergència Social, aprovar l'Ingrés Mínim Vital per eradicar la pobresa infantil. Avançar en les mesures contra el sobreendeutament i els desnonaments.

18. Pujar el Salari Mínim Interprofessional. Recuperar subsidi de desocupació per als aturats majors de 52 anys.

19. Recuperar la universalitat del sistema de salut públic.

20. Aprovar la Llei de lluita contra la pobresa energètica.

21. Impulsar el Pacte de Toledo per garantir el finançament públic del sistema de pensions.

22. Revitalitzar la Llei de Dependència, incorporar al Règim General de la Seguretat Social als cuidadors no professionals.

23. Aprovar una Llei d'igualtat salarial.

24. Acordar un Pacte contra la violència de gènere.

25. Reconèixer a totes les dones un "bonus" de dos anys de cotització per cada fill o filla a efectes del càlcul de les pensions. Mesures per a la conciliació laboral, familiar i personal.

REGENERACIÓ DEMOCRÀTICA, CORRUPCIÓ I REFORMA DE LA CONSTITUCIÓ
26. Aprovar la Llei de mort digna.

27. Aprovar la llei d'igualtat de tracte i no discriminació.

28. Garantir de manera plena el dret de les dones a decidir sobre la seva maternitat.

29. Impulsar l'aplicació de la Llei de Memòria Històrica.

30. Aprovar la Llei de llibertat religiosa i de consciència.

31. Nova Llei de partits polítics en la qual el finançament públic estigui vinculada també al grau de democràcia interna (primàries, limitació de mandats, paritat etc.)

32. Atribuir als partits polítics que s'hagin finançat il·legalment responsabilitat patrimonial d'aquests actes.

33. Reformar el Reglament de les Corts Generals per facilitar la presentació i defensa d'Iniciatives Legislatives Populars.

34. Modificar el procés de designació parlamentària dels membres d'òrgans constitucionals i organismes reguladors i supervisors per garantir la seva plena independència.

35. Reforma del sistema electoral: desbloqueig de les llistes electorals, limitació de mandats, paritat, desaparició del vot pregat, celebració de debats electorals.

36. Endurir el règim d'incompatibilitats per evitar el fenomen de les portes giratòries, estenent el període fins als 5 anys.

37. Establir la nul·litat de les subvencions, bonificacions, ajudes i contractes amb les administracions públiques i l'obligatòria restitució i indemnització per danys i perjudicis quan els mateixos hagin obtingut o el manteniment hagi estat assolit per conductes de suborns o vinculades a qualsevol altre tipus de modalitats de corrupció.

38. Endurir el delicte de finançament il·legal de partits polítics i tipificar la manipulació de comptes anuals dels partits polítics.

39. Derogació immediata de la presó permanent revisable inclosa en el Codi Penal.

40. Derogar l'article 315.3 del Codi Penal sobre l'exercici del dret de vaga.

41. Suprimir les taxes judicials actuals per a petites i mitjanes empreses.

42. Reformar la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes. Aprovar la Llei de Finançament Local i derogar la LARSAL.

43. Impulsar els treballs per a la Reforma Constitucional.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada