dissabte, 20 de febrer del 2016

La nova targeta eSIM mòbil revoluciona el sector de les telecomunicacions

La nova targeta eSIM mòbil revoluciona el sector de les telecomunicacions

La targeta virtual, que substituirà la SIM física, permetrà canviar de companyia molt més ràpid i connectar molts dispositius a la vegada

EL PERIODICO
La nova targeta eSIM mòbil revoluciona el sector de les telecomunicacions
REUTERS / DADO RUVIC

Josep Maria Berengueras Josep Maria Berengueras
Dijous, 18 de febrer del 2016 - 12:13 CET
Una nova era en el sector de les telecomunicacions està a punt de començar. La GSMA, associació que agrupa fabricants de telèfons i empreses de telecomunicacions, ha anunciat aquest dijous que ha llançat un nou estàndard per a l'eSIM, és a dir, una SIM electrònica virtual que acabarà amb les targetes SIM que coneixem ara i que a la pràctica permetrà canviar d'operador molt més ràpid.
Aquest projecte, impulsat per grans operadors com Telefónica, Vodafone, Orange, AT&T o Docomo, i fabricants com LG, Samsung, Sony o LG, acabarà amb les targetes físiques de l'operador, ja que a la pràctica suposarà introduir un minúscul xip als terminals amb la informació dels operadors precarregada.
Segons la GSMA, la nova eSIM, en una primera fase, vindrà de sèrie en dispositius com rellotges intel·ligents, tauletes i polseres, que podran ser associades de manera senzilla als perfils dels usuaris en les companyies de telecomunicacions (és a dir: associar-los a la targeta de dades i, per tant, que tinguin accés directe a internet). En una segona fase, l'eSIM arribarà als terminals mòbils.
Fins ara, per connectar diversos dispositius a la xarxa d'internet es necessitaven diverses SIM (multisim). Amb el nou estàndard, els usuaris només hauran de vincular els seus dispositius al compte de l'empresa de telecomunicacions.
De cara al futur, la gestió remota de la SIM suposarà canvis en la indústria de les telecomunicacions, ja que els usuaris podran canviar molt més ràpid d'empresa (s'accelerarà el canvi d'operador), així com canvis en el Roaming.
TEMES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada