dissabte, 6 de febrer del 2016

Guardiola sabia que Sandro Rosell l'espiava

Guardiola sabia que Sandro Rosell l'espiava

Ho ha confirmat després de la revelació de Jaume Roures

El Grup Mediapro ha anunciat aquest divendres que ha presentat als jutjats d'instrucció de Barcelona una querella contra l'expresident del Barça Sandro Rosell i el mateix club per espionatge empresarial, que segons la productora va ser "sistemàtic, deliberat i organitzat" durant uns tres anys, concretament entre el 2009 i octubre del 2011. Segons el grup presidit per Jaume Roures, l'aleshores responsable de Tecnologies de la Informació, Robert Cama, va estar accedint de forma "deliberada i sistemàtica" als correus que el màxim responsable de la productora audiovisual enviava en relació a les negociacions amb entitats financeres i litigis amb Sogecable o Audiovisual o d'altres amb Evarist Murtra, Pep Guardiola, Joan Oliver, Ferran Soriano, Joan Laporta, el Banc Sabadell o el bufet Garrigues.La querella -pels presumptes delictes continuats de revelació de secret empresarial, un delicte continuat contra la intimitat de Jaume Roures i un delicte continuat de furt agreujat- també s'ha ampliat de responsable de seccions Joan Carles Raventós, contra l'exresponsable d'IT del grup Mediapro i que després de ser acomiadat de la productora va fitxar pel club blaugrana, Robert Cama, i contra les empreses Bonus Sport Marketing i Socktel Servicios Informáticos.

Segons sosté Mediapro, aquesta pràctica es va mantenir després de l'elecció de Sandro Rosell com a president del club blaugrana - a l'estiu del 2010- i la designació de Joan Carles Raventós com a responsable de les seccions esportives del club. D'acord amb la versió de la productora, l'expresident blaugrana retribuïa a Robert Cama a través de l'empresa Bonus Sport Marketing (fundada en aquell moment propietat de l'expresident blaugrana) i directament a través del Barça quan Rosell va convertir-se en president.

L'espionatge hauria afectat a tots els àmbits, però especialment en aquella informació que feia referència a les negociacions amb bancs i litigis mantinguts en aquell moment per Mediapro amb Sogecable, Audiovisual Sport o el Consell de la Comissió Nacional de la Competència; al concurs de creditors que va afectar la productora, a les negociacions relatives als contractes de drets audiovisuals i sobre treballs publicitaris i negocis televisius del grup.

Segons la productora, Cama també va remetre a Rosell correus electrònics entre Roures i l'exdirectiu Evarist Murtra, l'extècnic Josep Guardiola, l'exdirector general del club Joan Oliver, l'expresident blaugrana Joan Laporta, l'exvicepresident Ferran Soriano, alguns representants de jugadors, el Banc Sabadell i el bufet Garrigues.

La productora ha assegurat que la presumpta actuació de Rosell, Cama i Raventós "frega l'associació il·lícita", ja que "els fets demostren que no es tracta d'una activitat puntual ni aïllada", sinó a "un pla preconcebut per tenir accés a l'activitat de Mediapro", segons ha denunciat en un comunicat. Mediapro ha explicat que va tenir coneixement d'aquestes pràctiques des de l'octubre del 2011, quan va acomiadar Cama -que va ser contractat pel Futbol Club blaugrana per seguir exercint d'IT-, però que va decidir no iniciar accions legals fins a no haver conclòs el procés judicial de l'anomenada guerra del futbol.

Qui ho sabia?

Segons Roures, va començar a sospitar quan Rosell li va fer diversos comentaris privats i l'ha titllat de "bocamoll". L'octubre de 2011, Jaume Roures va parlar amb Rosell i Raventós, però ha estat molt curós d'acusar d'altres. En canvi, ha afirmat que Bartomeu i Faus "ho sabien perquè m'ho van comentar personalment", tot i que no pot afirmar quan ho van saber.

Després de saber-ho, Roures li va explicar a Pep Guardiola: "Va ser un dels primer en saber-ho, ja que llavors era l'entrenador i estava implicat". Guardiola ho ha confirmat preguntat pel diari ARA. Segons Roures, en els correus espiats hi havia informació de la renovació de Guardiola i Vilanova, entre d'altres. Just un any després, l'entrenador deixava el Barça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada