dimecres, 24 de febrer del 2016

CSQP fa un pas més cap a la República

CSQP fa un pas més cap a la República

La formació de Lluís Rabell es reuneix amb Reinicia, plataforma creada amb l'objectiu de promoure la Convenció Constitucional

Catalunya Sí que es Pot (CSQP) ha fet un pas més cap a la República catalana. La formació que encapçala Lluís Rabell al Parlament s'ha reunit amb la plataforma Reinicia, creada amb l'objectiu de promoure la Convenció Constitucional, tal i com han confirmat a El Món fonts directes de Reinicia, i també de la coalició que integren ICV, EUiA, Podem i Equo.
 
La trobada, que va tenir lloc divendres passat i on hi va assitir el propi Rabell, s'emmarca dins el cicle de reunions que realitza Reinicia amb diversos partits i entitats, sindicats inclosos. Fonts de Reinicia han explicat a aquest diari que ja s'han reunit amb ERC, la CUP i UGT, i han ressaltat la importància de parlar i debatre, també, amb CSQP.

"Això ho hem de fer entre tots, per això també parlem amb organitzacions que no són directament independentistes", han afirmat a El Món des de Reinicia. La plataforma troba vital "no començar per dalt, ja que ara toca començar a fer propostes de país".

Així, des de Reinicia esperen que el sector d'Els Comuns vagi apropant-se, mica en mica, al procés constituent. "Ho veuen bé", han conclòs les fonts consultades.

El pas de CSQP cap a aquesta plataforma pot ser "clau", ja que a Reinicia hi ha entitats clarament independentistes, com l'ANC, Òmnium, Súmate, Drassanes per la República catalana, Juristes per la Independència, o Sobirania i Justícia.
Reinicia apunta a l'Estat propi

Reinicia afirma en el seu document fundacional que per a construir un nou Estat "cal que les seves bases democràtiques siguin tan sòlides com sigui possible".

A més, apunta que la futura Constitució no només ha de ser democràtica pel seu contingut, sinó també pel seu procés. És en aquests termes que des de Reinicia intenten eixamplar el debat cap a formacions a priori no tan properes a l'independentisme.

"La Constitució catalana no pot ser la constitució (només) dels independentistes. Ni dels polítics. Ni dels experts. Ha de ser de tothom".

"El lideratge de la ciutadania i la reivindicació democràtica han estat clau fins ara. Cal que ho continuïn sent durant tot el procés constituent", conclouen des de Reinicia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada